fbq
Ulkomaat
02.05.2022 21:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press
Met-gaala
Met-gaala tulee taas – tässä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää vuoden odotetuimmasta muotitapahtumasta!
Ulkomaat
02.05.2022 21:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press

Vuoden odotetuin muotitapahtuma on jälleen täällä, kun Met-gaala järjestetään New Yorkin Metropolitan Museum Of Art -museossa. Tapahtumaan on kutsuttu harvat ja valitut julkisuuden henkilöt, ja varmaa on, että heidän päällään nähdään ilmiömäisiä muotiluomuksia. Tässä artikkelissa on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää vuoden 2022 gaalasta.

Mikä?

Toisin kuten Oscarit ja Grammyt, tässä tapahtumassa ei jaeta palkintoja, vaan kerätään varoja itse Metropolitan Museum Of Artin pukuinstituutille.

Vuonna 2020 gaala peruttiin koronan vuoksi, ja viime vuonna se järjestettiin poikkeuksellisesti vasta syksyllä. Nyt Met-gaala pystytään taas järjestämään tuttuun tapaan toukokuun ensimmäisenä maanantaina.

Tällä viikolla museossa aukeava muotinäyttely In America: An Anthology of Fashion on jatkoa viime syksynä alkaneelle In America: A Lexicon of Fashion -näyttelylle. Tapahtuma juhlistaa uuden näyttelyn aukeamista hulppein menoin.

Lue myös: Kuin Marilyn! Billie Eilishin klassinen tyyli häikäisi Met-gaalassa - katso kuvat upeasta tylliunelmasta!

Milloin?

Lähetys alkaa kuudelta illalla paikallista aikaa, Suomen aikaa kello yksi aamuyöllä tiistain puolella. Sitä voi katsoa muun muassa Voguen verkkosivuilta. Lisäksi esimerkiksi E!Entertainment lähettää Tiktok-liveä paikan päältä. Gaalaa ei lähetetä Suomessa televisiosta. Striimin juontavat näyttelijä Vanessa Hudgens sekä tv-persoona La La Anthony.

Keitä saapuu?

Voguen päätoimittaja ja muodin kuningatar Anna Wintour on järjestänyt gaalaa jo vuodesta 1999 saakka. Hänen kutsumistaan vieraista tiedetään sen verran, että ainakaan huippusuosion saavuttanutta näyttelijää Zendayaa ei nähdä punaisella matolla. Tähti kertoi työskentelevänsä, ja olevansa siksi estynyt osallistumaan.

Timothée Chalamet
Näyttelijä Timothée Chalamet ihastutti viime syksynä tässä asussa. Komistus tähdittää Dyyni-elokuvaa, jossa Zendayakin on mukana. Fanien harmiksi Zendayaa ei nähdä Met-gaalassa tänä vuonna.

Vahvistettuja julkkiksia ovat muun muassa näyttelijät Blake Lively ja Ryan Reynolds. Page Six -lehdelle kerrottiin, että räppäri Meghan Thee Stallion olisi myös tulossa. Lisäksi laulaja Katy Perry on kertonut saapuvansa. Oletetaan, että tutut superjulkkikset kuten Kim Kardashiankin on kutsuttu.

Lue myös: Jared Leto pelotteli irtopäällä, Emily Blunt säihkyi kultaisena merenneitona – Seiskan muotipoliisi ratsasi Met-gaalan erikoisimmat asut!

Mitä päälle?

Pukukoodi on gilded glamour, gaalassa nähdään siis kullanhohtoisia muotinäytteitä. Teema viittaa Yhdysvaltain kultaiseen aikakauteen 1870-luvulta 1900-luvun alkuun, jolloin teollisuus ja vauraus nostivat vahvasti päätään. Ajan mahtipontinen muoti suosi näyttäviä päähineitä, korsetteja ja kimallusta.

Aikakauden loistokasta tyyliä on päästy ihailemaan jo tänä vuonna HBO:n The Gilded Age -sarjassa.

Lue myös: Kommentti: Downton Abbeyn luojan uusi sarja The Gilded Age on komeista kulisseista huolimatta pettymys

Kim Kardashian
Kim Kardashiania ei tunnista hänen viime syksyn Met-asustaan, mutta jätti ihmisten mieleen ikimuistoisen muotihetken
Tilaa Seiskan uutiskirje! »