fbq
Ulkomaat
11.11.2022 15:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press, Twitter
Charles
Kuningas Charles rikkoi räikeästi kuninkaallista etikettiä
Ulkomaat
11.11.2022 15:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press, Twitter

Ison-Britannian kuningas Charles III rikkoi kuninkaallista etikettiä vieraillessaan Yorkissa kuningatar Camillan kanssa.

Yorkin kaupunki on jakanut Twitterissä hellyyttävän kuvan, jossa kuningas ja kuningatar kävelevät käsi kädessä pienen pojan kanssa. Yleisenä sääntönä kuningasperhe edustaa kruunua julkisissa tapahtumissa, ja erilaiset hellyydenosoitukset ovat paheksuttavia.

Etiketin rikkomiselle oli hyvä syy.

- Kiitos kuninkaallisperheelle heidän erityistapaamisestaan nuoren, näkövammaisen Jasonin kanssa. Hän oli innoissaan tavatessaan kuninkaan ja kuningattaren, kun he vierailivat Yorkissa, Twitterissä selostetaan.

5-vuotias Jason Tweedle-Long kertoi, että tunsi olonsa rauhalliseksi, iloiseksi ja innostuneeksi saadessaan pidellä kuningasparia kädestä.

Lue myös: Kuningas Charlesin nenälle huima kunnia! Sai saman kunnianosoituksen kuin kuningatar Elisabet

Elisabetin patsas paljastui

Kuningasparin Yorkin-vierailu johtui siitä, että he saapuivat paljastamaan edesmenneen kuningatar Elisabetin patsaan, joka pystytettiin koristamaan Yorkin historiallista katedraalia. Yorkin arkkipiispa siunasi patsaan.

Charlesin äiti kuningatar Elisabet menehtyi syyskuun 8. päivä. Charles kruunataan Ison-Britannian kuninkaaksi Lontoossa sijaitsevassa Westminster Abbeyn katedraalissa toukokuun 6. päivänä 2023.

Lue myös: Raju kirjaväite: Prinsessa Diana vaati Charlesilta seksiä - tulevalta kuninkaalta yllättävä vastaus: "Saatan olla homo"

Patsas
Elisabetin patsas paljastettiin kansalle 9. marraskuuta. Yorkin katedraali vihittiin käyttöön vuonna 1472.

Historiallinen katedraalikaupunki York on perustettu vuonna 71. Viikingit valtasivat alun alkaen roomalaisten perustaman kaupungin vuonna 866, ja sen nimeksi tuli Jórvík. Yorkin katedraali, jonne Elisabetin patsas pystytettiin, on yksi kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Yorkissa on myös viikinkimuseo.

Lue myös: Elisabetin kuolema vapautti perheenjäsenet tiukista säännöistä: kuninkaalliset ryhtyivät mainoskasvoiksi

Patsas
Edesmenneen kuningatar Elisabetin patsas kaunistaa nyt goottilaista Yorkin tuomiokirkkoa.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »