fbq
Ulkomaat
15.03.2022 20:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
victoria, Daniel, Estelle, Oscar
Kruununprinsessa Victoria hurmasi nimipäiväjuhlissaan - Estelle kopioi äitinsä upean tyylin
Ulkomaat
15.03.2022 20:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Kruununprinsessa Victorian nimipäivää vietettiin Ruotsissa viime lauantaina (12.3.) perinteisin juhlamenoin. Koronapandemian vuoksi viimeisten kahden vuoden aikana juhlia vietettiin pienimuotoisemmin, mutta nyt kansalaiset pääsivät jälleen tervehtimään kruununprinsessaa.

Victoria, daniel, estelle, oscar
Kruununprinsessan perhe oli sonnustautunut harmaan sävyihin.

Juhlahetki järjestettiin Tukholmassa Kuninkaanlinnan sisäpihalla. Mukana karkeloissa oli Ruotsin puolustusvoimien väkeä sekä sotilassoittokunta. Kansalaiset eivät saaneet vieläkään ojentaa kruununprinsessalle kukkatervehdyksiä tai lahjoja koronapandemian takia. Sen sijaan sotilaat kukittivat nimipäiväsankarin.

kruununprinsessa Victoria
Victoria edusti aurinkoisena nimipäivillään.

Victoria saapui nimipäiväjuhliinsa koko perheensä kanssa. Esikoistytär Estelle, 10, oli pukeutunut juhliin hyvin samanlaiseen asuun kuin äitinsä. Kummallakin oli harmaat pitkät villakangastakit sekä samansävyiset nahkakäsineet. Äiti ja tytär ovat olleet tyylikaksosia aiemminkin erinäisissä edustustilaisuuksissa.

Lue myös: Prinsessa Estelle täyttää pyöreitä – tällaista on Ruotsin hovin päivänpaisteen elämä: Taviselämyksiä isän kanssa

Myös kuopus prinssi Oscar, 6, noudatti pukeutumisessaan hyvin samanlaista tyyliä kuin isänsä prinssi Daniel. Perheen miesväellä oli tummemman harmaat villakangastakit ja tummat housut.

Victoria, daniel, estelle, oscar
Prinssi Oscar asteli väenpaljouden eteen äitinsä kädestä kiinni pidellen.

Kuninkaallisilla lapsilla asuun kuuluivat lämpimät pipot. Vanhemmat edustivat ilman päähineitä.

Lue lisää: Ruotsin hovi julkaisi prinsessa Estellestä kauniin 10-vuotiskuvan - näin synttärisankaria juhlittiin

Estelle
Estelle on kuin miniversio äidistään. Korkokenkien sijaan prinsessa veti jalkoihin nuorison suosiossa olevat maihinnousukengät.

Estelle ja Oscar edustivat jälleen vanhempiensa kanssa kuin vanhat tekijät. Kuninkaalliset lapset vilkuttelivat iloisina kansalle. Oscar huvitti paikallaolijoita veikeillä tanssiaskelilla, jotka tallentuivat Svenks Damtidning -lehden videolle.

Victorian nimikkopataljoona antoi kruununprinsessalle lahjaksi kirjan, joka kertoo pataljoonan toiminnasta. Pataljoona muisti myös kuninkaallisia lapsia ihkaoikeilla bareteilla. Sotilas laittoi lahjanjakotilaisuudessa baretin prinssi Oscarin päähän, ja prinssi esitteli päähinettä isälleen tomerana. Hovin someen jakamassa videossa prinssi Daniel silittää hellästi barettipäisen Oscarin poskea.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset: