fbq
Ulkomaat
29.06.2022 20:30
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press
Ghislaine Maxwell
Jeffrey Epsteiniä auttanut Ghislaine Maxwell tuomittiin 20 vuodeksi vankeuteen seksuaalirikoksista
Ulkomaat
29.06.2022 20:30
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press

Seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwell, 60, tuomittiin eilen tiistaina (28.6.) vankeuteen seksuaalirikoksista. Hän sai 20 vuotta vankeutta.

Vankeustuomion lisäksi hänet määrättiin maksamaan 750 000 dollarin edestä sakkoja.

Ghislainen katsottiin syyllistyneen alaikäisen ihmiskauppaan seksuaalisessa hyväksikäyttötarkoituksessa.

Kyseisen rikoksen maksimirangaistus on 40 vuotta. Muiden syytteiden maksimirangaistukset ovat viidestä kymmeneen vuotta. Teot sijoittuvat vuosien 1994 ja 2004 välille.

Naisen rangaistus on odotettua lievempi. BBC:n mukaan yksi uhreista sanoi tuomioistuimen ulkopuolella, että Ghislaine olisi ansainnut elinkautisen.

Jo joulukuussa 2021 hänet todettiin syylliseksi viiteen seksuaalirikokseen.

Lue myös: Näin matematiikan opettajasta ja perijättärestä tuli seksirikollisia - Jeffrey Epsteinin ja Ghislaine Maxwellin uskomaton matka prinssi Andrew'n ystäviksi ja kuningattaren linnoihin

Ghislaine pidätettiin vuonna 2020 lukuisista seksuaalirikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin rikostoverina. Hyväksikäyttöringin uhreina oli kymmeniä alaikäisiä tyttöjä. Ghislaine oli houkutellut ja välittänyt alaikäisiä tyttöjä Espteinin hyväksikäytettäviksi.

Jeffrey teki itsemurhan vuonna 2019 istuessaan vielä tutkintavankeudessa. 

Oikeudessa Ghislaine osoitti myötätuntoa uhreille. Lisäksi hän totesi, että hänen yhteytensä Jeffreyyn "tulee ikuisesti tahraamaan hänet". Ghislaine toivoi myös, että hänen rangaistuksensa toisi uhreille edes jonkinlaisen päätöksen ja mielenrauhan.

Jeffrey Epstein ja Ghislaine maxwell

Seurapiirijulkkiksesta seksuaalirikolliseksi

Ghislaine kasvoi mediamogulin tyttärenä brittiseurapiireissä. Hän muutti New Yorkiin isänsä kuoltua. Perheen nimi koki suuren mainehaitan, kun selvisi, että isä Robert Maxwell oli varastanut firmansa eläkerahastoista satoja miljoonia puntia. 

Ekstrovertistä Ghislainesta ja varakkaasta Jeffreystä tuli ysärillä New Yorkissa seurapiirien kermaa. Heidän seurassaan nähtiin niin Donald Trump, Bill Gates kuin Clintonit

Laajasta seksuaalirikosvyyhdistä julkaistiin huhtikuussa neliosainen dokumenttisarja Ghislaine, prinssi Andrew ja pedofiili

Lue myös: Seksuaalirikoksista syytetyn Ghislaine Maxwellin tarina dokumenttina – mikä oli hänen yhteytensä prinssi Andrew'hun?

Dokumenttisarjassa käydään läpi Ghislaine tietä brittiseurapiireistä selliin ja hänen yhteyksiään Jeffreyyn ja prinssi Andrew'hun.  Se on nähtävillä Mtv-palvelussa ja C Morella.