fbq
Telkkari
01.12.2020 21:52
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: MTV Oy
anssi ja maria
Yökylässä Maria Veitola: Laulaja Anssi Kela näki nuoruudessaan pirun merkkejä kaikkialla – uskoi maailmanloppuun fanaattisesti: ”Rock pelasti minut!”
Telkkari
01.12.2020 21:52
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: MTV Oy

Juontaja Maria Veitola, 47, vierailee Yökylässä Maria Veitola -sarjan torstaina nähtävässä jaksossa laulaja-lauluntekijä Anssi Kelan, 48, luona. Laulaja esittelee Marialle Käpylässä sijaitsevan kotinsa, jonka suojissa he tekevät suuren soijanakkikokeilun. He maistelevat useita erilaisia soijanakkeja ja arvostelevat niistä parhaimmat. 

Nakkien syönnin jälkeen maistuvat myös karkit, joita syödessään he puhuvat Anssin nuoruudesta. Mariaa kiinnostaa Anssin uskonnollinen kasvatus. 

Lue myös: Anssi Kela tekee tv:ssä yllättävän paljastuksen lapsuudestaan - myi osakkeita ja antoi potkuja ystävilleen 10-vuotiaana!

- Faijan työyhteisö oli Suomen raamattuopisto Kauniaisissa, mikä on tavallaan kirkon herätysliike. Aika sellaista fundamentaalista oppia, mikä sitten vähän tarttui minuun. Mulla on oma taustani sitten siinä, Anssi kertoo.

- Sitten kun olin vähä vanhempi, kun faija oli jo kuollut, niin lähdin mukaan seurakuntanuorten toimintaan. Siellä oli muutama kaveri, jotka olivat kiinnostuneita tämmöisistä lopunajan profetioista sun muista. Olin sellainen 13-14-vuotias suunnilleen, ja jotenkin tempauduin mukaan siihen maailmaan. Vähän niin kuin nyt puhutaan näistä QAnon-salaliittoteorioista ja näistä. Mä jotenkin ymmärrän sen ilmiön oman taustani kautta. Mulla on ollut vähän se sama, kun puhuttiin näistä lopun ajoista ja kuinka lopunajan merkkejä on kaikkialla. 

MAria ja anssi nakkitesti
Maria ja Anssi maistelivat useita erilaisia soijanakkeja.

Kaikkialla 666

Anssi kertoo nähneensä maailmanlopun merkkejä monissa paikoissa. 

- Viivakoodeissa kun näkee numeron 666. Soulin olympialaisten logossa on sellaisia kiemuroita, jotka muodostavat 666. Tuommoisia juttuja kun näkee joka paikassa, että antikristus on tulossa ja uskovaiset ylöstemmataan, niin mä olen ollut siinä uskossa. Se on sellainen maailma, että mä voisin tosi hyvin olla vieläkin siellä.

- Mikä oli mun maailmassa se kaiken määrittävä perusta, minkä pohjalle rakensin kaiken, oli se usko. Että tämä elämä on vain sellainen testi, mikä pitää rämpiä läpi, ja sit niin kuin tavallaan alkaa bileet.

Agnostikko tai ateisti

Mariaa kiinnostaa myös, mikä sai Anssin irtautumaan maailmanloppuun uskovasta piiristä. 

Lue myös: Yhteinen yö morsiussviitissä! Sipe Santapukki ja Anssi Kela ystävystyivät formularadalla – ”Olimme muutaman vuoden parhaat kaverit” 

- Ehkä noiden musajuttujen kautta ajauduin vähän erilaisiin ympyröihin, ja tapasin uusia ihmisiä. Tietyllä tapaa rock ’n' roll pelasti minut. Jotenkin murtauduin sen oman ympyrän ulkopuolelle, ja tutustuin uusiin ihmisiin ja sain erilaisia ajatuksia. 

Nykyisin Anssi näkee itsensä ateistina tai agnostikkona. Uskonnollisesta vakaumuksestaan hän ei anna varmuutta, koska ei enää mieti uskontoa niin paljon.

Agnostikon silmissä ei ole todisteita jumalasta eikä jumalattomuudesta. Ateistin mielestä taas jumalaa ei ole, koska sen olemasssaolosta ei ole todisteta.

Yökylässä Maria Veitola MTV3:lla torstaisin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »