fbq
Telkkari
09.03.2022 16:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: MTV / Onni Ojala
Rikospaikka
Yllättäen kuolleen Jarkko Sipilän korvaaja on valittu - tilalle pitkän linjan rikostoimittaja
Telkkari
09.03.2022 16:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: MTV / Onni Ojala

Maanantaina (7.3.) uutisoitiin, että rikostoimittaja, pitkän uran MTV:llä tehnyt Jarkko Sipilä on kuollut 57-vuotiaana. Hän oli saanut äkillisen sairauskohtauksen toissa viikonloppuna. 

Sipilän kollega Pekka Lehtinen kirjoittaa nyt MTV Uutisille julkaisemassaan muistokirjoituksessaan, kuka korvaa Sipilän heidän yhteisessä Rikospaikka-ohjelmassaan.

Lue myös: MTV: Rikostoimittaja Jarkko Sipilä, 57, on kuollut

Uskon, että Jarakin olisi halunnut, että Rikospaikka jatkuu edelleen. Se jatkuu, mutta hieman eri tavalla tästä eteenpäin. Vinkkimiehet jää sillä nimellä ja siinä muodossaan pois ja historiaan. Kenenkään muun kuin Jaran kanssa en sitä sellaisenaan voisi tehdä, Lehtinen kirjoittaa muistokirjoituksessaan.

Uutena työparinani Rikospaikassa aloittaa MTV Uutisten rikostoimituksen nykyinen päällikkö Tiia Palmén. Tiiasta tuli aiemmin tämän vuoden puolella Jaran seuraaja päällikkönä, hän jatkaa.

Vuodesta 2017 saakka pyörineessä Rikospaikka-ohjelmassa käsitellään rikoustapauksia eri näkökulmista. 

Sipilä tunnettiin myös dekkaristina. Hän oli suositun Takamäki-sarjan luoja. Lisäksi Sipilä oli perustanut kollegojensa kanssa Crime Time -kirjakustantamon.

Lue myös: Tom Sjöberg: "Hän ei puhunut koskaan paskaa" - rikostoimittaja Jarkko Sipilän kuolemaa surevat myös konnat

 

Tiia Palmén
Tiia Palmén on pitkän linjan rikostoimittaja, joka on työskennellyt ennen Maikkaria esimerkiksi Iltalehdessä.

 

Jarkko oli vertaansa vailla

Seiska tavoitti Palménin Sipilän kuolemasta viime maanantaina. Hän kertoi uutisen olleen järkytys Maikkarin työyhteisölle.

– Jarkko oli rikostoimituksemme keskeisin henkilö ja hän jättää jälkeensä aivan uskomattoman ison aukon.

Lue myös: Maikkarin toimitus järkyttyi Jarkko Sipilän kuolemasta: "Jarkon poismeno koskettaa"

Palmén oli korvannut Sipilän MTV:n rikostoimituksen johdossa viime joulukuussa. Hänellä on pitkä kokemus rikosjournalismista aiemmin myös Iltalehden riveissä.

– Jarkolla oli vuosien pituinen laaja kokemus, ja hän oli oikeustoimittajana vertaansa vailla. Hänellä oli ainutlaatuisen hyvät suhteet paitsi poliiseihin myös alamaailmaan. Oikeustoimittajana hänellä oli harvinaisen laaja tietämys. Hänen poismenonsa jättää ison aukon myös oikeustoimittajien keskuuteen. Jarkon poismeno koskettaa laajaa piiriä, Palmén suri.