fbq
Telkkari
27.01.2022 14:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: AOP
Romantiikkaa
Yhdelle 90 päivää morsiamena -sarjan osallistujalle potkut - syynä rasismikohu
Telkkari
27.01.2022 14:00
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: AOP

Venäläinen Alina Kozhevnikov on hyllytetty 90 päivää morsiamena: Ensitapaaminen -sarjasta. Kuvaukset Alinan kanssaan on lopetettu. Alinaa ei tulla näkemään sarjan Tell All -jaksossa, eikä sarjan tulevilla kausilla. Ohjelman kanava TLC kertoo hyllytyksen syyksi Alinan somepostaukset, joissa heidän mukaansa on pilkattu muita rotuja ja uskontoja. 

Lue myös: 90 päivää morsiamena -tähti tapaa ensimmäistä kertaa pyörätuolissa istuvan tyttöystävänsä - reaktio järkyttää faneja

Alinan vuonna 2014 ja 2015 julkaissut viestit on sittemmin poistettu internetistä, mutta ne kiertävät edelleen verkossa kuvakaappauksina. Yhdessä Twitter-päivityksessään Alina käyttää n-sanaa useita kertoja kuvaillessaan juhlia, jonne hänet oli kutsuttu. Hän toisti saman rasistisen herjauksen myöhemmin Instagram-tekstissä, ja muissa kirjoituksissaan hän pilkkasi aasialaisia ja muslimeja


Alina on puolustanut itseään Instagramissa. 
– Huolimatta siitä, mitä minusta sanotaan, ystäväni, perheeni ja ne, jotka ovat tavanneet minut henkilökohtaisesti, tietävät, kuka minä oikeasti olen ja kuka en ole. 

Myöhemmin Alina pyysi asiaa anteeksi ja väitti hänen kielitaitonsa olleen osasyynä kielenkäyttöön. 
– Englantini on ok, mutta olen venäläinen, ja on paljon nyansseja, joita opin koko ajan. En ymmärtänyt niiden sanojen merkitystä, joita käytin vuosia sitten. Näin paljon ihmisiä, jotka käyttivät niitä, joten ajattelin niiden olevan tyyliin bro (veli) tai fella (jätkä). Vielä kerran, syvimmät pahoitteluni niille, joita sanani loukkasivat, hän kirjoitti.

Sarjassa on seurattu Alinan ja hänen kumppaninsa, yhdysvaltalaisen Calebin ensikohtaamista kasvokkain. Pariskunta tapasi toisensa Turkissa, sillä koronapandemian vuoksi Caleb ei voinut matkustaa naisen kotimaahan Venäjälle. 

Lue myös: 90 päivää morsiamena -sarjan Jason Hitch, 45, on kuollut

90 päivää morsiamena: Ensitapaaminen on katsottavissa Suomessa discovery+-palvelussa, jonne ilmestyy uusin jakso maanantaisin.