fbq
Telkkari
10.01.2022 12:30
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Seiskan toimitus
90 päivää morsiamena -Alina
90 päivää morsiamena -tähti tapaa ensimmäistä kertaa pyörätuolissa istuvan tyttöystävänsä - reaktio järkyttää faneja
Telkkari
10.01.2022 12:30
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Seiskan toimitus

Valtavan suosion kerännyt tosi-tv-sarja 90 päivää morsiamena -ensitapaaminen  -ohjelmasta ilmestyi viime perjantaina (7.1.) uusi kausi Discovery+ -palvelussa. 

Ohjelman viidennellä kaudella on mukana uusia kasvoja. Sarjassa seurataan neljää amerikkalaista, jotka matkustavat ulkomaille kohdatakseen ihastuksena ensimmäistä kertaa kasvokkain. Katsojat pääsevät seuraamaan, kun parit joutuvat kohtaamaan kulttuurillisia eroja, kielimuureja ja muita suhdekiemuroita. 

Sarjassa seurataan arizonalaisen Calebin, 28,  ja Pietarista kotoisin olevan Alinan, 27, ensikohtaamista sekä yhteistä matkaa. He tapaavat toisensa Turkissa, sillä koronatilanteen vuoksi Caleb ei pysty matkustamaan Venäjälle.

90 päivää morsiamena
Alina on ottanut mukaansa Turkkiin ystävänsä Elijahin.

Ennen ensikohtaamistaan pariskunta on seurustellut puolitoista vuotta. He ovat tunteneet toisensa kuitenkin jo puolet elämästään. 

Caleb ja Alina tutustuivat toisiinsa 13 vuotta sitten sosiaalisessa mediassa. Muutama vuosi myöhemmin yhteydenpito katkesi. Vuosia myöhemmin Caleb oli lähdössä Venäjälle, kun hän etsi uusia tuttavuuksia deittisovelluksen avulla. Alina oli tullut häntä siellä vastaan. Viisumiongelmien vuoksi matka tuolloin kuitenkin tyssäsi.

Pienikokoisuus jännittää

Ennen matkalle lähtöä Alina on huolissaan siitä, miten Caleb suhtautuu hänen pienikokoisuuteensa, hän on noin metrin mittainen.

Alinalla on oireyhtymä, joka tunnetaan nimellä diastrofinen dysplasia. Se on synnynnäinen, jossa ominaista on muun muassa lyhyet raajat, kampurajalat ja nivelten epämuodostumat, kertoo Terveyskirjasto. 

Lue myös: 90 päivää morsiamena -sarjan Jason Hitch, 45, on kuollut

Vaikka Caleb tietääkin asiasta, Alina pohtii, ymmärtääkö tämä, minkälaisia haasteita pienikokoisuus aiheuttaa.

Alinan ottaa reissulle mukaan ystävänsä Elijahin, jotta hän voi auttaa liikkumisessa. Alina pystyy kävelemään noin viisi minuuttia kerrallaan, muutoin hän käyttää pyörätuolia.

"Onko se mielestäsi outoa?"

Caleb ja Alina kohtaavat toisensa kahdestaan lentokentällä. Pariskunta on selvästi hämmentynyt nähdessään toisensa livenä.

Myöhemmin he purkavat ajatuksiaan kameralle ensikohtaamisestaan. 

– Näytät hyvälle, mutta olet pienempi kuin kuvittelin, Caleb toteaa. 

– Voi ei, onko se mielestäsi outoa? Alina kysyy. 

– Se on erilaista, mies myöntää. 

Vaatii sulattelua

Caleb on ollut vastuussa hotellihuoneen varaamisesta. Hotelli ei ole pyörätuoliystävällinen, eikä siellä ole hissiä. 

– Yllätyin, kuinka paljon vastuuta minulla on. En ole ikinä buukannut hotellihuonetta ajatellen, onko tämä sopiva pyörätuolille. Tuntuu vähän ylitsepääsemättömälle. 

Myös huoneessa on omat haasteensa. Alina pääsee sängylle ainoastaan tuolin avulla, sillä se on yhtä korkea kuin hän. Nainen demonstroi asiaa Calebille.

Lue myös: 

– Ei herranisä, mies toteaa hieroen kasvojaan samalla. 

Caleb kuitenkin uskoo, että heidän välisensä kemia palaa takaisin haasteista huolimatta. 

– Tarvitsen vain aikaa sulatella asiaa ja kemia tulee varmasti takaisin, mies pohdiskelee.

90 päivää morsiamena
Calebin ja Alinan ensimmäisestä kohtaamisesta on syntynyt kohu.

Sarja on jo pidemmällä Yhdysvalloissa, ja Calebin käytös on herättänyt fanien keskuudessa paheksuntaa. Fanien mielestä Calebin käytös on epäkohteliasta Alinaa ja hänen toimintahäiriötä kohtaan.

Caleb totesi ohjelmassa, että oudoksui nähdä Alinan luonnossa, sillä oli nähnyt hänet ainoastaan vyötäröstä ylöspäin videochatin kautta. Katsojien mielestä rakastunut henkilö ei puhu noin toisesta. Fanit eivät voineet myöskään ymmärtää sitä, miksi Caleb ei pitänyt, kun Alina päätti ottaa ystävänsä avuksi matkalle. 

90 päivää morsiamena -ensitapaaminen katsottavissa Discovery+ -palvelussa. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »