Timo Koivusalo paljastaa Tuttu Juttu Show`n suosion salaisuuden – ”Juontaja ei saa olla itsestään huolissaan!”

Ohjaaja Timo Koivusalo, 56, lämmittelee itsevarmoin ottein yleisöä studiovalojen loisteessa. Tuttu Juttu Show -ohjelmaa ei tehty 17 vuoteen, mutta se palasi ruutuihin viime vuonna.
– Siinä välissä on muuttunut moni asia. Maailmaan on tullut sosiaalinen media ja kaikki mahdolliset vempaimet.
Timo mainitsee myös Tinder-deittisovelluksen yhdeksi merkittäväksi muutokseksi. Siitä huolimatta peruselementit ovat pitäneet paikkansa vuosienkin läpi.
– Ydinasia eli parisuhde ei kuitenkaan ole kadonnut minnekään, sillä se on ikuinen aihe. On ollut silti kiinnostavaa huomata, miten ihmiset kohtaavat toisiaan nykyään aivan eri tavalla eli netin kautta.

Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen Timo on ehtinyt lomailla. Ohjaaja ei koe, että olisi koskaan kokenut uupumusta.
– Ei pidä käyttää hetkeäkään energiaansa sen miettimiseen, mitä muut minusta ajattelevat. Siinä säästää pirusti voimia, jos noudattaa tuota neuvoa.

Timo aikoo luottaa jatkossakin elämänohjeeseensa: kun tekee parhaansa, se riittää.
Tuttu Juttu Show’ssa käsikirjoitusta ei tehdä juuri ollenkaan, sillä vain kysymykset on etukäteen kirjattu juontolappuihin. Muuten ohjelman kuvaaminen tapahtuu Timon mukaan suoran lähetyksen tavoin.

– Koska kaikki tapahtuu siinä hetkessä, juontaminen vaatii heittäytymistä. Lisäksi juontaja ei saa olla itsestään huolissaan, kuten miltä näyttää ja onko aivan pelle. Itse asiassa juontajan pitääkin olla vähän hullunkurinen.
Vauhdikkaat ja yllättävät tilanteet saavat vuorovaikutuksen elämään niin, ettei tilannetta voi jäljitellä. Katsoja näkeekin Timon mukaan sen, että tapahtumia ei ole voitu kirjoittaa etukäteen. Siinä piilee hänestä Tuttu Juttu Show’n suosion salaisuus.

Sekä mielenterveyshoitajan että kokin koulutuksen saanut Timo pitää huolta niin mielestään kuin ruumiistaan.
– Yritän harrastaa liikuntaa, mutta päästä myös irti töistä. Luen paljon, jotta pää pysyisi kunnossa, ja toki vietän aikaa myös hellan ääressä. Se on lempipuuhaani.
Timon keittiössä kokkaillaan laidasta laitaan erilaisia annoksia.
– Välillä valmistan ruokia ihan pitkän kaavan mukaan, jopa 7–9 ruokalajin illallisia.