fbq
Telkkari
25.05.2020 12:25
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus
Micke Björklund
Suomalainen Strömsö-kokki voitti Ruotsin Selviytyjät: Michael Björklundin etuhampaat irtosivat kesken kisan - katso video!
Telkkari
25.05.2020 12:25
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus

Ylen Strömsö-ohjelmasta tuttu Michael "Micke" Björklund, 45, on voittanut Ruotsin Selviytyjät-kilpailun. Ruotsissa kilpailu tunnetaan nimellä Robinson ja tämä kausi kuvattiin Fidzin saarilla.

Ohjelmaan osallistuminen oli Micken vaimon ja tyttären idea, ahvenanmaalainen ravintoloitsija kertoi Aftonbladetin haastattelussa.

- Olen aina seurannut Robinson-ohjelmaa telkkarista. Yhtenä päivänä kun tulin kotiin, vaimoni ja tyttäreni sanoivat, että haku ohjelmaan on auki. Hain sitten mukaan ja minut valittiin mukaan tälle kaudelle.

Kenties yksi kauden järkyttävimmistä hetkistä oli se, kun Mickeltä irtosivat etuhampaat kesken kilpailun. Kilpailijoiden kädet sidottiin selän taakse ja heidän piti purra irti lihapaloja siasta ja kuljettaa paloja suussaan joukkueen ämpärille.

- Olen melkein viisitoista vuotta sitten korjauttanut hampaani ja olin unohtanut asian kokonaan. Se ei sattunut mitenkään, sillä ne eivät olleet oikeat hampaani, jotka irtosivat. 

- Näytin sitten oikealta Robinson-kilpailijalta ohjelman loppuun asti. Onneksi vaimoni oli varannut ajan hammaslääkärille, kun palasin kotiin, Micke kertoo HBL:n haastattelussa.

Lue myös: Suomeksi kiroillut rekkakuski Sami voitti Ruotsin Big Brotherin - juontajat yrittivät savustaa ulos rasistisen taustan takia: "En tiedä, miksi voitin"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Björklund (@michaelbjorklundchef) on

Hurmasi kanssakilpailijat

Aftonbladetin mukaan Micke laihtui huikeat 18 kiloa kuvausten aikana. Hän ei ollut kilpailun nopein tai ketterin osallistuja, mutta hän onnistui hurmaamaan kanssakilpailijat. 

- Tavoitteeni oli, etten lähde kotiin ensimmäisenä, Micke sanoo nyörästi lehden haastattelussa.

Micke ei paljastanut olevansa kotoisin Ahvenanmaalta muille kilpailijoille. Sen sijaan hän kyllä myönsi olevansa kokki, ja hän auttoi aina ahkerasti ruoanlaiton kanssa saarella. 

- Yksi kanssakilpailijoista sanoi tunnistavansa minut, mutta en halunnut paljastaa, että olen mikään "julkkiskokki". Halusin, että muut kilpailijat tutustuisivat minuun ihan "Matti Meikäläisenä". 

Robinson -ohjelman voittopotissa on puoli miljoonaa kruunua, eli noin 50 000 euroa. Micke paljasti Aftonbladetille mihin käyttöön voittorahat menevät.

- Aion ensin ostaa perheelleni jotain kivaa ja loput rahoista aion lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Ohjelman osallistumisen jälkeen olen oppinut ymmärtämään ruoan tärkeyden myös arjessa. Lahjoitan rahat ahvenanmaalaiselle hyväntekeväisyysjärjestölle, joka jakelee ruokakasseja vähävaraisille.

"Olen ikuisesti kiitollinen"

Micke julkaisi iloisen päivityksen kilpailun voittamisesta Instagramissaan sunnuntai-iltana (24.5).

- Olen voittanut Robinson 2020 -kilpailun! Kiitos kaikille jotka tsemppasivat minua! Olen ikuisesti kiitollinen, Micke kirjoitti kuvatekstiin. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Björklund (@michaelbjorklundchef) on