Sami Jakobsson

Suomeksi kiroillut rekkakuski Sami voitti Ruotsin Big Brotherin - juontajat yrittivät savustaa ulos rasistisen taustan takia: "En tiedä, miksi voitin"

19.05.2020 18:22

Ruotsin Big Brother -ohjelman kilpailijat viettivät 100 päivää yhdessä BB-talossa Tukholmassa.

Maanantaina (18.5.) rekkakuski Sami Jakobsson, 25, julistettiin kilpailun voittajaksi. Sami tienasi noin 100 000 euron palkinnon, jonka hän aikoo käyttää velkojensa maksamiseen.

- Minulla on paljon velkoja, jotka aion maksaa näillä voittorahoilla takaisin. Kolme kuukautta sitten ajattelin, että ehkä minulla on mahdollisuus maksaa noita velkoja voittorahoilla, jos voitan ohjelman. Se oli kolme kuukautta kestävä investointi, joka olisi voinut päättyä milloin vain. Tämä voitto tuntuu uskomattomalta, Sami kertoi ruotsalaislehden Aftonbladetin haastattelussa.

Sami on omien sanojensa mukaan "oman tiensä kulkija" ja on avoimesti kertonut rankasta lapsuudestaan. 

- Olen vitsailija, ja haluan levittää ympärilleni iloa. En halua, että kukaan tuntee olonsa ulkopuoliseksi, Sami kertoi sarjan alussa.

Expressen kysyi Samilta suoraan voiton jälkeen omaa mielipidettään siitä, miksi hän voitti kilpailun.

- En tiedä, ei meillä ole mitään hajua ulkomaailmasta siellä BB-talossa. Mutta ehkä voitin värikkään luonteeni takia. 

Ruotsalaislehti kysyi myös Samilta miltä ajatus korona-arkeen totuttelemisesta tuntuu. 

- En priorisoi koronaa tällä hetkellä ollenkaan. Itse asiassa sinä muistutit minua sen olemassaolosta vasta nyt, Sami sanoi toimittajalle.

Kiroilua suomeksi

Eräs kohtaus ohjelman aikana herätti paljon huomiota mediassa. Sami istui kuorimassa kananmunaa keittiössä ja alkoi sitten kiroilemaan kaikkien yllätyksenä suomeksi.

- Saatana, perkele, ägg, mustalainen, Sami huudahti.

"Ägg" tarkoittaa suomeksi kananmunaa. Sami sai varoituksen kiroilusessiostaan, sillä mustalainen on rasistinen ilmaus.

Kohuttu kausi

Ruotsin Big Brotherin voittaja on saanut paljon kritiikkiä ohjelman aikana, sillä hänellä on rasistisia ja natsiaiheisia tatuointeja. Kilpailun alkuvaiheessa kaksi muuta kilpailijaa heitettiin ulos talosta juutalaisvihan vuoksi.

Ohjelman alkuperäiset juontajat Adrian Boberg ja Helle Schunnesson ilmoittivat jättävänsä ohjelman. Syy protestiin oli se, että he halusivat Samin pois BB-talosta tämän taustan takia. Sami kuitenkin vakuutti muut siitä, ettei hänellä ole enää natsisympatioita ja että se osa hänen elämästä kuuluu menneisyyteen. 

Ohjelmaa näyttävä tv-kanava TV4 auttoi Samia peittämään osat hänen tatuoineista ennen ohjelman alkua. Kanavan tuottaja Joel Bendrik kommentoi asiaa lyhyesti Aftonbladetille.

- Samilla oli tausta, josta hän halusi päästä eroon ennen taloon astumista. Tuotanto auttoi häntä etsimään tatuoijan tatuointien peittämiseksi. 

Big Brother Suomi jatkuu syksyllä

Suomen Big Brother alkaa Nelosella ensi syksynä ja se kestää kokonaiset 12 viikkoa.

Hurja hakijaryntäys Big Brother -taloon syksyksi 2020 - "lääkäreitä, juristeja, pitkäaikaistyöttömiä, rekkakuskeja..."

 

 

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Monica Ollas
Kuvat: TV4

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!