fbq
Telkkari
01.10.2018 19:01
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: MTV
Seiska selvitti Diili-kilpailijoiden taustat.
Seiska selvitti Diili-kilpailijoiden taustat: Melissa on opiskellut näyttelijäksi, Janne rentoutuu dj-keikoilla - kuvat!
Telkkari
01.10.2018 19:01
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: MTV

Hjallis Harkimo hakee Diilissä markkinointipäällikköä esports-yritykseensä. Seiska selvitti tämän kauden kilpailijoiden tausta.

Ohjelman tulokuningattareksi osoittautui Sonja Kuula, 36, jolla on ainoana Diilin kilpailijana ulosottomerkintojä.

Lue lisää: Oho, Diili-Sonja jätti sakot ja verot maksamatta – ulosotossa tuhansia euroja, silti jättitulot!

Helsinkiläinen Kalle Ström, 42, tienasi vuoden 2016 verotietojen mukaan 57 355 euroa, joista sai veronpalautusta 239 euroa. Kalle vaimo hakee miehestään avioeroa.

Lue lisää: Diili-Kallen elämässä kuohuu: vaimo hakee avioeroa!

Pienomistajana käänteentekijöissä!

Olli-Pekka Villa

Lahtelainen Olli-Pekka Villa, 31, on asiakkuusjohtaja yrityksessä, joka kuvailee palveluitaan korskeasti kaupan käänteentekijäksi. Käytännössä Olli-Pekan pienomistama firma suunnittelee ja toteuttaa myymälämuutoksia. Päivätyönsä lisäksi hänellä kerrotaan olevan pitkä tausta esports-pelaajana.

Olli-Pekan tulot 2016:

Ansio: 47 307 €

Palautus: 434 €

Asuu pienessä kylässä Lapissa!

Viivi Autio

Etelä-Suomessa kasvanut Viivi Autio, 31, on asettunut miehensä kanssa piskuiseen Sirkan kylään Kittilän kunnassa. He järjestävät Lapissa muun muassa ulkolaserpelejä ja jousiammuntaa. Viivillä on ollut oma toiminimi vuodesta 2013, mutta ainakaan pari vuotta sitten bisnekset eivät sujuneet tulotietojen perusteella kummoisesti.

Viivin tulot 2016:

Ansio: 1 529 €

Palautus: 249 €

Lue myös: No nyt on kovia mielipiteitä! Hjallis avautuu Julkkis-Diilistä: Se ei ollut kauhean hyvä ja kilpailijat olivat aika hönöjä – parempi vetää ihmiset tuolta pystymetsästä!

Kokemusta esports-maailmasta!

Tomi Rinne

Sastamalalainen Tomi Rinne, 25, kuuluu Diilin esports-osaajiin. Tietotekniikan insinööriopiskelija on mukana kahdessa yrityksessä, joista toinen järjestää pelitapahtumia. Hän on entinen kilpapelaaja, joka nykyisin manageroi perustamaansa mestarijoukkuetta. Lisäksi hän muun muassa selostaa ja tuomaroi esports-pelejä.

Tomin tulot 2016:

Ansio: 19 008 €

Mätkyt: 655 €

Janne rentoutuu dj-keikoilla!

Janne Hintsala

Järvenpääläinen Janne Hintsala, 30, on työskennellyt usean vuoden pankkialalla. Koulutukseltaan hän on kansainvälisen kaupan tradenomi. Rahamaailman lisäksi Janne on kertonut kotikaupunkinsa paikallislehdelle, että hän rentoutuu tekemällä dj-keikkoja.

Jannen tulot 2016:

Ansio: 34 490 €

Palautus: 1 858 €

Tommi pyrkii eduskuntaan!

Tommi Mäki

Koskenkorvalla syntynyt Tommi Mäki, 26, on porukan touhukkaimpia kilpailijoita. Hän on mukana kymmenessä eri yrityksessä, joista yhdessä hän on toimitusjohtaja. Pohjalainen on myös ilmoittanut pyrkivänsä eduskuntaan kokoomuksen riveissä. Vaaliteemoikseen hän kertoo muun muassa yrittäjämyönteisyyden ja poliisin määrärahojen lisäämisen. Hän on kaupunginvaltuutettu Vaasassa.

Tommin tulot 2016:

Ansio: 27 421 €

Palautus: 3 804 €

Lue myös: Oho, suosikkisarja Diili palaa ruutuihin syksyllä – Hjallis Harkimo: Ohjelma on luonut useita nykypäivän tv-julkkiksia!

Moni-intohimoinen milleniaaliyrittäjä!

Helena Kastikainen

Helsinkiläinen Helena Kastikainen, 27, työskentelee yrittäjänä oman toiminimen kautta. Hän kuvailee itseään moni-intohimoiseksi milleniaaliyrittäjäksi, joka tekee firmansa kautta muun muassa sisällöntuotantoa ja suoramyyntiä.

Helenan tulot 2016:

Ansio: 29 699 €

Pääoma: 2,50 €

Palautus: 3 839 €

Kohauttaa rohkeilla kuvilla!

Miisa Nuorgam

Saamelaistaustainen Miisa Nuorgam, 26, on ollut julkisuudessa aiemminkin esports-harrastuksensa tiimoilta. Hän on muun muassa kertonut pelimaailmassa esiintyvästä nettikiusaamisesta. Miisa on aktiivinen hahmo sosiaalisessa mediassa, ja hän on kertonutkin työskentelevänsä peliyhtiö Electronic Artsin somevastaavana. Omalla Instagram-tilillään Miisa on julkaissut itsestään kuvia muun muassa yläosattomissa.

Miisan tulot 2016:

Ansio: 11 306 €

Palautus: 415 €

Lue myös: Varjele, saamelainen Diili-kilpailijakaunotar yllättää rohkeilla kuvilla: Poseeraa somessa yläosattomissa! Katso kuvat!

Anina on koulutetuin!

Anina Luoma

Forssalainen Anina Luoma, 41, on varmasti Diilin koulutetuin kilpailija. Hän on valmistunut sekä kasvatustieteiden maisteriksi että kauppatieteiden opinnoista Ruotsista. Viime vuosina hän on jättänyt opettajantyöt ja keskittynyt hommiin kaupallisella alalla aluemyyntipäällikkönä.

Aninan tulot 2016:

Ansio: 52 391 €

Pääoma: 1 558 €

Mätkyt: 512 €

Theon valttina kansainvälisyys!

 

Theo ManninenDiilin kansainvälisin jäsen on ehdottomasti Theo Manninen, 32, joka on opiskellut kauppatieteitä muun muassa Ukrainassa ja englantilaisessa Regent’s Universityssä. Ohjelman esittelyssä kerrotaan, että Theo ymmärtää esports-maailmaa oman harrastuksensa kautta. Hän kertoo olleensa Ukrainassa asuessaan maan parhaita Counter-Strike-pelaajia.

Vuonna 2016 Theolla ei ollut tuloja Suomessa, koska hän asui ulkomailla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »