Samu Haber satojatuhansia maksaneesta oikeustaistelustaan: Meinasi mennä talot ja kaikki!

Telkkari | 18.10.2019 18:31

Sunrise Avenue -solisti Samu Haber muistelee rankkaa oikeustaistelua illan Vain elämää -jaksossa.

Sunrise Avenue julkaisi Fairytale Gone Bad -jättihittinsä vuonna 2006. Seuraavana vuonna yhtye oli kovassa nousukiidossa, mutta kulissien takana Sunrise Avenue oli pahan kriisin keskellä.

- Kitaristimme Janne (Kärkkäinen) erotettiin bändistä vuonna 2007 – heti sen ensimmäisen suuren nousun jälkeen. Tilanne kulminoitui siihen, että olimme aivan tuhannen riidoissa, ja menimme puimaan sitä oikeuteen asti. Se oli pitkällä Euroopan unionissa tavaramerkkikiistana ja että saammeko soittaa enää. Me puolustimme omaamme, ja taistelimme vastaan niin kovasti kuin pystyimme. Vuosikausia se oli aika rankka paikka meille kaikille, mutta minä otin sen todella henkilökohtaisesti, koska olen johtaja ja teen lopussa päätökset, Samu kertoo illan jaksossa.

Lue myös: 5 miljoonaa pankkitilillä! Muusikko Samu Haber pyörittää jättibisnestä!

Samu kertoo olleensa aivan romuna koko tilanteesta.

- Muistan olleeni Wienissä hotellissa, kun tein päätöksen. Soitin managerillemme Lontooseen, että soita sille (Janne).. Sitä oli tapeltu ja käyty kaiken maailman terapiat. Laitoin puhelimeni kiinni, otin kaksi nukahtamislääkettä, join pullon viiniä ja menin nukkumaan. Sain nukuttua kaksi tuntia. Aamulla minulla oli tv-kanavan haastattelu elämäni biiseistä. En ollut avannut puhelintani lainkaan, koska en kestänyt saada Jannelta viestejä. Tiesin erottaneeni hänet ja heittäneeni hänet ulos unelmajunastamme. 

Pari tuntia nukkunut Samu romahti fanien ja paikalla olleen toimittajan edessä hotellin aulassa.

- Kaaduin hotellin aulaan. Onneksi Mikko Saukkonen, nykyinen yhtiökumppani ja manageri, oli tullut sinne. Käskin häntä soittaa ambulanssin, koska olin varma, että saan sydänkohtauksen tai aivoinfarktin. Tietysti minulla oli hirveä morkkis, koska kiertue oli peruttu keskellä kesää, ja muutamat festarit menivät puihin. Saimme lennot muutaman tunnin päähän. Lentokentällä en pystynyt antamaan omaa laukkuani tai katsomaan keneenkään. Menin tupakkakoppiin, ja itkin siinä maassa.

Lue myös: Samu Haber soitti verisenä saksalaisfestareilla – sitten keskieurooppalainen yleisö teki tempun, joka mykisti suomalaistähden: ”En ole koskaan kokenut sellaista hetkeä lavalla”

 

Painajaisia oikeusriidasta

Riidan puiminen oikeudessa kävi kalliiksi kaikille.

- Oikeuskeissi meni satoihin tuhansiin. Siinä meinasi mennä kaikkien talot, aivan kaikki. Siinä meni reippaasti rahaa. Näin painajaisia, että ihmiset jäivät roikkumaan narunpäähän ja tekivät hurjia asioita. 

Janne otti yhteyttä Samuun vuosia jatkuneen välirikon jälkeen.

- Janne soitti minulle ja sanoi: ”Nyt on vettä virrannut varmasti tarpeeksi. Mennäänkö kahville?” Arvostan Jannea ihmisenä, soittajana ja ystävänä aivan hirveästi, koska hänellä on ollut munaa katsoa tilannetta minun ja bändin kannalta ja omalta kantiltaan. Suhteemme on lämmin, on ihanaa, että hän on elämässäni.

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!