Salkkarit-kaunottaren toiminta räjäytti tuotannon suunnitelmat: Aki Nikkisen lapsen rooliin haettiin miestä - mutta sitten ovesta tuli Johanna Puhakka: "Se oli siinä!"

Telkkari | 09.02.2018 17:28

Salattujen elämien vastaava tuottaja Marko Äijö päästi Seiskan tutustumaan ohjelman kulisseihin ja kertoi, miten Suomen suosituinta saippuasarjaa tehdään. Salkkarit työllistää täysipäiväisesti noin 100 henkilöä ja sen liikevaihto on miljoonia.

Sarjan näyttelijät ovat se osa valtavasta työryhmästä, jonka katsojat tuntevat. Näyttelijäkaarti on vuosien varrella vaihtunut useisiin kertoihin ja ainoastaan Esko Koveron näyttelemä Ismo Laitela on pysynyt sarjassa alusta asti. Mutta miten näyttelijät valitaan Salkkareihin?

KATSO: Mitä nostalgiaa! Tältä legendaarisimmat Salatut elämät -suosikkihahmot näyttivät ensimmäisissä kohtauksissaan - katso!

Marko Äijö
Salkkarit-tuottaja Marko Äijö

– Kirjoittajat kirjoittavat hahmon, jonka jälkeen yritämme määrittää edes joitain parametrejä siihen, kuten ikä, ammatti ja jotain erityistaitoja. Sen jälkeen laitamme haun päälle. Etsimme tietyn ikäistä miestä tai naista, tyttöä tai poikaa, ja sen jälkeen laitamme haun päälle, Marko kuvailee.

Johanna Puhakka haki miehen rooliin

Haku järjestetään yleensä MTV:n nettisivujen kautta.

– Meillä on castingporukka hoitamassa alkuvalintoja ja sen jälkeen koekuvaamme täällä. Jos on pieni rooli, niin valitsemassa ei ole niin paljoa jengiä. Jos on iso rooli, niin valinnoissa ollaan mukana ihan kanavalta asti, eli sarjan tilaaja sanoo sanansa. Useita henkilöitä on valitsemassa. Joskus ollaan eri mieltä, joskus samaa mieltä, ja lopulta jonkun täytyy päättää, hän lisää.

Salkkarit

Markon mukaan ei voi koskaan tietää etukäteen, onnistuuko näyttelijävalinta. Joskus valintoja pohditaan pitkään ja joskus asia on selvä heti, kun näyttelijä kävelee koekuvauksiin.

Johanna Puhakan näyttelemän Alisa Nikkisen valinta oli sellainen, että kun hän käveli ovesta sisään, niin se oli siinä. Tapaus oli siinä mielessä erikoinen, että rooliin etsittiin miestä. Hän oli castingissä mukana hakemassa roolia ja ilmoitti, että haluaa hakea myös siihen rooliin, Marko paljastaa.

Johanna puhakka
Johanna Puhakka

- Joskus se menee niin ja joskus se on hankalampaa, Marko toteaa.
 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!