fbq
Telkkari
27.01.2022 16:12
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Nelonen
rita niemi-manninen, aki manninen, donna manninen
Rikkaat ja rahattomat: Aki Manninen ja Rita-vaimo järkyttyvät hevi-osastolla - mustikoiden hinta lyö ällikällä
Telkkari
27.01.2022 16:12
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Nelonen

Rikkaat ja rahattomat -sarja jatkuu Nelosella uusin jaksoin. Ensimäisessä jaksossa kotiaan viikoksi vaihtavat hyvinvointivalmentajapari Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen sekä 19-vuotiaat yhden lapsen vanhemmat.

Hulppeaan 1 750 euron viikkobudjettiin tottuneet Aki ja Rita opettelevat elämään 95 euron opiskelijaviikkobudjetilla.

Lue myös: Rikkaat ja rahattomat: Aki ja Rita tuhlaavat noin 7000 euroa kuukaudessa

Rahan vähäisyys yllättää Ritan ja Akin. Pieneen tamperelaiseen kaksioon majoittuneet Rita, Aki ja Donna-tyttärensä käyttävät rahoista jo ensimmäisenä iltana viisi euroa pensasmustikoihin. Niitä nautitaan aamulla kaurapuuron päällä.

- Olemme tottuneet syömään näitä joka päivä, Rita kertoo.

Pariskunta kertoo syövänsä paljon tuoreita marjoja eikä halua pihistellä marjojen ja hedelmien ostamisessa. Myöhemmin kauppareissulla Akin ja Ritan ostoskoriin sujahtaa vielä lisää mustikoita.

rita niemi-manninen, aki manninen

Tilanne on hyvin samankaltainen kuin ohjelmassa aiemmin nähdyillä Toivo "Topi"  ja Nadja Sukarilla. Pari hamstrasi myös pienestä budjetistaan ison osan marjoihin, koska aamupuuroa ei kuulemma voinut syödä ilman tuoreita marjoja.

Kauppareissulla Aki haaveilee avokadosta. Hänelle tulee kuitenkin suurena yllätyksenä vaa'an äärellä se, että yksi avokado maksaa jopa 1,80 euroa. Rita on pariskunnasta enemmän perillä tuotteiden kilohinnoista. Seurustelun alussa Aki oli jopa naljaillut tämän kilohintatietämykselle.

Ritan ja Akin koriin päätyy muun muassa makaronilaatikon ainekset, chiakakkuja sekä hemmotteluun paketti sinihomejuustoa. Pari iloitsee bongatessaan kaupasta hävikkiruokapussin, joka sisältää hedelmiä ja vihanneksia. Hintaa isolle pussille tulee vain 50 senttiä.

Kassalla pari kuitenkin hämmästyy siitä, miten paljon yksi korillinen ruokaa maksaa. Hintaa kertyi 61,95 euroa.

Rita ja Aki painottavat ohjelman aikana useasti, että raha ei tuo onnea, mutta se helpottaa elämää. Vaihtoviikon päätteeksi pariskunta kehuu päässeensä takaisin nuoruuden lähteelle.

- Tuli nostalgiset muistot esiin sieltä, mistä ollaan lähdetty, Rita muotoilee viitaten rahattomiin nuoruusvuosiin.

Rikkaat ja rahattomat Nelosella torstaisin klo 20.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »