fbqPetteri Summaselta suoraa puhetta kotimaisen komedian tasosta: Suomessa on aina tehty jäätävän hyvää ja ihan kauheaa paskaa! | Seiska
Petteri Summanen

Petteri Summaselta suoraa puhetta kotimaisen komedian tasosta: Suomessa on aina tehty jäätävän hyvää ja ihan kauheaa paskaa!

Telkkari | 03.11.2017 17:46

Kansainvälistäkin menestystä niittänyt Solsidan on vain yksi hyvistä esimerkeistä ruotsalaisesta tv-viihteen laadusta. 23. marraskuuta nauruhermoja koetellaan sen kotimaisella versiolla, kun Onnela ilmestyy C Moren suoratoistopalveluun.

Melli Maikkulan käsikirjoittamassa ja Marja Pyykön ohjaamassa Onnelassa taustanaruja vetelee komediakeisari Petteri Summanen. Supersuositun draamakomedian suomalaisversio on Summasen edustaman Zodiak Finlandin tuotantoa.

– Olin antamassa kokemukseni ja ammattitaitoni Onnelalle, jotta saimme siihen parhaat tekijät mukaan. Muuten koko projektiin ei olisi kannattanut lähteä, Summanen selostaa Seiskalle.

Lue myös: Anna-Maija Tuokko mykistyi Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian Löylyssä: ”Silloin tajusin, että kyllä näitäkin naisia on”

Hänen mukaansa Solsidanin suomeksi versiointi on ”tosi iso juttu.”

– Olemme ottaneet sen omiin käsiin, mutta samalla myös hyödyntäneet alkuperäissarjan loistavuutta. Originaaliversio on niin hyvä, että riman on ollut pakko olla korkealla. Se on kirittänyt meitä tekemään jokaisella osa-alueilla parasta mahdollista laatua.

– Ja lopputulos on ihan hemmetin hyvä!

Titta (Pirjo Heikkilä) ja Jorma Kemppainen (Santtu Karvonen) ovat kuvitteellisen Poutaniemen idyllin raivostuttavin pariskunta.
Titta (Pirjo Heikkilä) ja Jorma Kemppainen (Santtu Karvonen) ovat kuvitteellisen Poutaniemen idyllin raivostuttavin pariskunta.

 

Summanen kertoo hihitelleensä jo raakamateriaalia katsellessaan.

– Vaikka tiesin stoorit ja monet vitsit jo etukäteen, yllätyin silti. Hörähtelin ja pyrskähtelin! 

– Kun sellaiset reaktiot tulevat aidosti selkärangasta, silloin tietää, että komedia on onnistunut.

Sen enempää suoratoistopalvelua markkinoimatta Summanen toteaa, että komedian laadun kannalta on hyvä asia, kun taustalla jyllää tehokas koneisto jolla riittää pelinappuloita käytettäväksi.

Petteri Summanen (oik.) esiintyy itsekin draamakomedia Onnelassa. Vasemmalla näyttelijä Pekka Strang.
Petteri Summanen (oik.) esiintyy itsekin draamakomedia Onnelassa. Vasemmalla näyttelijä Pekka Strang.

 

– Onhan hyvä, että on saatu paukkuja komedian tekoon, Summanen nyökkää.

– Laatua saadaan vain resursseilla ja hyvällä suunnittelulla; että on tarpeeksi aikaa tehdä ja mahdollisuus palkata paras mahdollinen työvoima käyttöön.

Samalla lähtee pieni piikki kotimaiselle komediakentälle:

– Mitä enemmän, nopeammin ja halvemmalla tehdään, sitä enemmän tulee kuraa. Suomessa on aina tehty ihan jäätävän hyvää komediaa – ja sitten on ihan kauheaa paskaa. Draamakomedian tekemisessä olemme maailman parhaita.

Petteri Summanen

Onnela C Moren suoratoistopalvelussa alkaen 23. marraskuuta.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto, C More

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!