Telkkari

Anna-Maija Tuokko meni Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian Löylyyn ja mykistyi: ”Silloin tajusin, että kyllä näitäkin naisia on”

03.11.2017 15:41

Ruotsin menestyneimmästä draamakomediasarja Solsidanista nähdään pian kotimainen versio, kun Onnela alkaa marraskuun lopulla C Moren suoratoistopalvelussa. Myöhemmin sarja nähdään myös MTV 3:lla.

Anna-Maija Tuokkoa, 36, alkaa naurattaa kysyttäessä, miten paljon hänen ökyelämää elävä roolihahmonsa Mette poikkeaa näyttelijästä itsestään.

– Välillä kuvauksissa mietin, voiko sellainen elämä olla tottakaan. Sitten menin yhtenä kesäiltana Helsingin Löylyyn syömään, ja siellä oli ainakin kolme Metteä! hän nauraa.

– He olivat siellä sunnuntai-iltana aivan mielettömän näköisinä. Silloin tajusin, että kyllä näitäkin naisia on.

Hyväosaiset Markus (Pekka Strang) ja Mette (Anna-Maija Tuokko) arjen pyörteissä C Moren Onnelassa.
Hyväosaiset Markus (Pekka Strang) ja Mette (Anna-Maija Tuokko) arjen pyörteissä C Moren Onnela-draamakomediassa.

 

Vaikka Onnela sijoittuu Porvoon kuvitteelliseen Poutaniemen kaupunginosaan, sarjaa kuvattiin myös Helsingissä. Anna-Maijan esittämän Meten ja hänen äveriään aviomiehensä Markuksen (Pekka Strang) tilinauhat ovat todellakin kunnossa.

– Kuvauspaikkana toiminut kämppä oli todella upea. Kyllähän niissä puitteissa oli aika ihanaa kuvata, Anna-Maija iloitsee ja jakaa kehuja myös puvustukselle:

Jouni Mervas teki sen saralla mieletöntä duunia. Kaikki hahmoni vaatteet olivat vimpan päälle. Sain olla erilainen kuin olen omissa oloissani.

Anna-Maija hehkuttaa viime suvena kuvatun Onnelan tekemistä ”parhaaksi mahdolliseksi kesätyöksi.”

– Kuvauksissa repeiltiin monta kertaa päivässä, koska meillä oli niin superhauskaa. Käsis oli ihan mahtava, samoin kaikki näyttelijät ja ohjaaja.

Onnelan ja MTV:n Game Nightin ohella Anna-Maijan laatutyö on nähtävissä Tampereen Teatterissa, jossa Maria Jotunin klassikkoromaani Huojuvasta talosta on tehty samanniminen dramatisointi. – Näyttelen siinä väkivaltaisen ja narsistisen Lean roolin.
Onnelan ja MTV:n Game Nightin ohella Anna-Maijan laatutyö on nähtävissä Tampereen Teatterissa, jossa Maria Jotunin klassikkoromaani Huojuvasta talosta on tehty samanniminen dramatisointi. – Näyttelen siinä väkivaltaisen ja narsistisen Lean roolin.

 

Kun Onnelan ensimmäinen tuotantokausi oli purkissa, näyttelijä matkusti pariksi viikoksi lomalle mielikaupunkiinsa New Yorkiin.

– Se oli maailman ihaninta. Siellä oli ihan kesä.

Anna-Maija on aikoinaan asunut Big Applessa neljä kesää apurahan turvin tanssi- ja laulutunteihin syventyen.

– New York antaa hirveästi voimaa ja inspiraatiota. Kaupungissa on energiaa sekä positiivinen ja kannustava ilmapiiri.

– Kävin myös katsomassa erilaisia näytöksiä. Sellaisesta saa ammatillisesti paljon, sillä se valtava osaaminen inspiroi omassa työssäni.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto, C More
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!