Hyppää pääsisältöön
Salkkarit

Paljastus Salkkareiden kulisseista: mitä tapahtuu, kun näyttelijä sairastuu? ”Joskus on pakko etsiä uusi näyttelijä”

Salattujen elämien vastaava tuottaja Marko Äijö paljasti Seiskalle, miten Suomen suosituinta saippuasarjaa tehdään. Salkkarit on jatkunut jo 19 vuotta ja matkan varrelle on mahtunut monenlaista. Sarjan näyttelijät ovat muun muassa vaihtuneet useampaan otteeseen. Ainoastaan Ismo Laitelaa näyttelevä Esko Kovero on pysynyt sarjassa alusta asti.

Salkkarit työllistää vakituisesti noin 100 ihmistä. Sitä tehdään intensiivisellä tahdilla, sillä näyttelijät kuvaavat parhaimmillaan kahtakymmentä jaksoa samaan aikaan. Työviikot ovat nelipäiväisi ja studiolla töitä tehdään aamuseitsemästä iltakuuteen. 

LUE MYÖS: Salkkarit-kaunottaren toiminta räjäytti tuotannon suunnitelmat: Aki Nikkisen lapsen rooliin haettiin miestä - mutta sitten ovesta tuli Johanna Puhakka: "Se oli siinä!"

Sijaisnäyttelijä hätiin

Luonnollisesti näyttelijätkin joskus sairastuvat, mutta jaksot on silti saatava valmiiksi ajallaan. Marko kertoi Seiskalle, mitä tapahtuu, kun näyttelijä sairastuu.

Salatut
Marko Äijö Salkkareiden editointihuoneessa.

– Se riippuu sairauden laadusta, kestosta ja sen seuraamuksista näyttelijälle itselleen. Ensiksi yritämme tietysti järjestellä asioita aikataulullisesti, jos kyse on vain muutamasta päivästä. Sitten, jos on kyse pidempiaikaisesta sairaslomasta, saatamme käyttää body doublea, eli sijaisnäyttelijää. Kuvaamme kohtaukset valmiiksi esimerkiksi sijaisnäyttelijän selän takaa niin, että saamme selän takaa hiuksia, olkapäitä ja vaatteita kuvaan. Sitten, kun näyttelijä tervehtyy, kuvataan lähikuvat niin, että repliikit tulevat oikean henkilön suusta, Marko avaa.

Joskus palkataan uusi näyttelijä

Silloin, kun tulee vakavampi paikka, eli hyvin pitkäkestoinen sairaus tai vaikka joku näyttelijöistä kuolee, aletaan miettiä recastingia, eli uuden näyttelijän palkkaamista.

– Tilanne on hankala etenkin, jos tarinat ovat todella pitkällä ja hahmo on keskeisessä asemassa. Silloin on vain pakko etsiä uusi. Silloin emme edes yritä etsiä samanlaista, koska se olisi kohtuutonta, sillä samanlaista ei voi löytää. Niissä tilanteissa katsomme, keitä näyttelijöitä on tarjolla. Kaikki eivät välttämättä halua hypätä jonkun toisen luomaan rooliin. Se on näyttelijälle suuri haaste. Niissä tilanteista tarina tavallaan käynnistetään uudestaan samasta kohtaa. Joskus se toimii, joskus se toimii vähän hitaammin, ja joskus se ei ehkä toimi ollenkaan, Marko toteaa.
 


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!