Oscars-logo

Oscar-gaala siityy huhtikuulle - juhitaanko elokuva-alan supertapahtumaa tällä kertaa virtuaalisena?

16.06.2020 09:34

Yhdysvaltain elokuva-akatemian mukaan vuoden 2021 Oscar-gaala järjestetään 25. huhtikuuta. Näin ollen ajankohta siirtyy parilla kuukaudella totutusta. Oscar-ehdokkaiksi hyväksyttävien elokuvien takaraja on aiemmin ollut joulukuun viimeisenä päivänä, mutta gaalan myöhästymisen takia ensi vuoden aikaraja on siirretty helmikuulle. 

Oscar-ehdokkaat julkistetaan 15. maaliskuuta.

Koronapandemian myötä elokuvien tuotantoja on keskeytetty ympäri maailmaa. Akatemian puheenjohtaja David Rubin ja toimitusjohtaja Dawn Hudson toteavat elokuva-akatemian tiedotteessa, että he toivovat aikarajan siirtymisen auttavan elokuvien tekijöitä.

- Emme halua rankaista ketään jostain, joka ei ole kenenkään hallinnassa. Haluamme antaa joustovaraa elokuvien tekijöille siirtämällä elokuvien takarajaa.  

Tällä hetkellä on myös epäselvää, järjestetäänkö gaala virtuaalisesti, vai paikan päällä. 

Tilapäinen sääntöuudistus

Akatemia tiedotti huhtikuun lopulla myös tilapäisestä sääntöjen uudistuksesta. Yleensä Oscar-ehdokkaiksi hyväksyttävien elokuvien on sääntöjen mukaan pyörittävä losangelesilaisessa elokuvateatterissa ainakin seitsemän päivän ajan. 

Uudet säännöt mahdollistavat sen, että myös Video On Demand -elokuvat, eli verkkopalveluissa suoratoistona saatavilla olevat leffat voivat tavoitella Oscar-ehdokkuutta. 

Koronapandemian myötä monet elokuvateatterit ympäri maailmaa ovat sulkeneet ovensa, mukaanlukien Suomessa. Tämän takia monen elokuvien ensi-illat ovat peruuntuneet tai myöhästyneet, ja monet elokuvat ovat päätyneet suoratoistopalveluihin. 

Lue lisää: Uusi James Bond -elokuva myöhästyy lisää koronapelon takia - No Time to Die -saa ensi-iltansa vasta vuoden lopulla! 

Kotimaan elokuvateatterit avaavat ovensa porrastetusti 24.6. alkaen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy) on

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Monica Ollas
Kuvat: All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!