Telkkari

Olli Lindholm avautui äskettäin tv:ssä yöllisistä kohtauksista: jopa kahden minuutin hengityskatkoja – asiantuntija varoitti: ”Se on vaarallisin hetki!”

13.02.2019 16:02

Yö-yhtyeen edesmennyt solisti Olli Lindholm kertoi Livillä tammikuussa nähdyssä Jaksa paremmin -ohjelmassa huonoista nukkumistottumuksistaan.

Lue lisää: Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm on kuollut

Maanantain ja tiistain välisenä yönä (12.2.) sairauskohtaukseen menehtynyt Olli kertoi ohjelmassa olleensa huonouninen jo 90-luvulta asti. Hänen mukaansa nukkumisongelmat johtuivat siitä, että suurin osa öistä kului keikkabussissa ja sen sängyssä.

- Aloin kulkea omalla autollani raitistuttuani 2000-luvun alussa. Minulle on ollut tärkeää päästä keikkojen jälkeen kotiin. Yleensä olen kotona aamuneljän-kuuden aikaan. Keitän kolme nakkia ja syön leivän. Nukun muutaman tunnin. Otan päiväunia pitkin päivää. Suurin osa päiväunista tapahtuu takkasyvennyksessäni istualtaan, Olli kertoi ohjelmassa.

Muusikko kertoi kärsineensä korvien vinkumisesta, ja se vaikutti hänen nukkumiseensa huomattavasti.

- Korvani vinkuvat, ja minun on vaikea saada nukuttua sängyssä illalla. Minun on istuttava ja kuunneltava radiota tai katsottava televisiota, ja nukahdan siihen. Siirryn sänkyyn unenpöpperössä. 

Vaarallisia oireita

Olli kertoi ohjelmassa Unikulman toimitusjohtaja Vesa Tuomiselle kärsineensä uniapneasta. Hänellä oli uniapnean hoitoon käytettävä laite, mutta Olli ei halunnut käyttää sitä.

- Kuorsaan aivan älyttömästi. Tiedän, miksi en ole käyttänyt laitetta. Käyn puntilla, pelaan pesäpalloa ja urheilen muutenkin paljon. Laitteella minä niin sanotusti invalidisoin itseni. Minulla on tapaaminen lääkärin kanssa, ja pohdimme kiskojen käyttämistä.

Lue myös: Sairauskohtaukseen menehtynyt Olli Lindholm kävi vielä eilen saunomassa ja avantouimassa: "Hän vaikutti hyvinvoivalta ja iloiselta"

Uniapnea aiheutti Ollille hengityskatkoja.

- Pisimmät hengityskatkoni olivat hieman yli kaksi minuuttia. 

Vesa Tuominen muistutti Ollia hengityskatkojen vaarallisuudesta.

- Hengityskatkon jälkeinen tila on se, kun keuhkot huutavat happea keinolla millä hyvänsä. Silloin sydän alkaa jyskyttää kovaa koko kapasiteetilla. Se on vaarallisin hetki, ja silloin tulee sydänkohtauksia helposti.

Lue lisää: Olli Lindholm Seiskan viimeiseksi jääneessä haastattelussa: "Mitä enemmän tulee ikää.."

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!