Akseli Herlevi.

No huhhuh! Akseli Herlevi paljastaa: Paistoin burgerin hotellihuoneessa silitysraudalla!

Telkkari | 05.04.2020 13:01

Korona pani myös Akseli Herlevin, 35, suunnitelmat uusiksi. Burgerimies Euroopassa -sarjasta oli vielä kaksi jaksoa kuvaamatta, kun suomalaisia kehotettiin unohtamaan ulkomaanmatkat. Niinpä kauden viimeiset osat päätettiin kuvata kotikonnuilla.

Lue myös: Ota tästä resepti talteen! Huippukokki Akseli Herlevi valmisti Seiskalle "Herlevin hyvän" pääsiäisburgerin - "Tää on ihan rajun maukas!"

Ennen suunnitelman muutosta Akseli ja hänen matkakumppaninsa Ossi Lahtinen ehtivät reissata muun muassa Sveitsissä, Ranskassa, Espanjassa ja Britanniassa. Yksi ikimuistoisimmista kohteista oli Skotlanti, jonne he sattuivat Burnsin päivällinen -juhlan aikaan.

– Juhlaa vietetään maan kansallisrunoilijan Robert Burnsin kunniaksi. Pöydät notkuvat haggis-perinneruokaa ja säkkipillit soivat. Kaikki pukeutuvat kiltteihin, joten mekin sonnustauduimme niihin, Akseli kertoo.

Akseli Herlevi joutui kuvausreissuilta palattuaan kahdeksi viikoksi koronakaranteeniin.
Akseli Herlevi joutui kuvausreissuilta palattuaan kahdeksi viikoksi koronakaranteeniin.

Lue myös: Nyt herahtaa vesi kielelle! Video: Burgerikeisari Akseli Herlevi loihtii tajunnanräjäyttävän pääsiäispurilaisen - "Muista painaa monttu!"

Purilainen silitysraudalla

Burgerimiehen ensimmäisellä kaudella Akseli metsästi Yhdysvalloissa maailman parasta hampurilaista.

Uudella Eurooppa-kaudella hän päätti avartaa katsettaan ja maistella maanosan perinneherkkuja, kuten lampaan sisäelimistä tehtyä haggisia Skotlannissa.

Toki miehet piipahtelivat Britanniassa myös hampurilaisbaareissa – ja tietenkin pubeissa. Pubikierroksen seurauksena he järjestivät Brightonissa kotibileet, joihin kutsuttiin niin vanhat kuin uudet tuttavuudet.

– Tätä tekisimme muutenkin reissussa keskenämme. Tykkäämme järkätä kaikenlaista, ja nyt se vain dokumentoitiin tv-ohjelmaksi. Luvassa on hurttia meininkiä, emmekä paljon jarruttele, Akseli lupaa.

Lue myös: Huippukokki Akseli Herlevin vinkit burgeribileisiin: Jäätelöä ja Nutellaa sämpylän väliin!

Ranskan Alsacessa parivaljakko viihtyi viinitilalla, jossa grillattiin villisikaa ja maisteltiin viinejä. Myös calvados tuli tutuksi. Koska Ranskan maaseutu ei varsinaisesti ole tunnettu hampurilaisistaan, Akseli ja Ossi päättivät tehdä sellaisen itse.

– En tiedä kannattaisiko tätä kertoakaan, mutta paistoimme Biarritzissa burgerin hotellihuoneessa silitysraudalla. Ei siellä ollut muutakaan mahdollisuutta!

Teksti:Anu Räsänen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!