Vain Seiskassa!

Kolmekymppinen Timo Koivusalo ajeli Helsingistä Turkuun, kun hänen päässään välähti - näin syntyi Tuttu Juttu Show!

Telkkari | 02.11.2019 10:01

Mikäli alustavista tv-katsojaluvuista voi päätellä mitään, paluun telkkariin tehnyt Tuttu Juttu Show on otettu ilolla vastaan. Rakastetun parisuhdevisailun comeback on myös asia, joka on saanut ohjelman juontajan Timo Koivusalon, 55, sydämen pamppailemaan.

Hän on pyöritellyt mielessään seuraavaa kysymystä: miten 25 vuotta vanha formaatti toimii nykypäivän televisiossa? Miten Tuttu Juttu Show otetaan vastaan vuonna 2019?

- Se onkin kiinnostavaa ja kutkuttavaa. Ei ole mennyt valehtelematta päivääkään, etteikö minulta olisi kysytty, koska Tuttu Juttu palaa ruutuun. Eli tätä on selvästi kaivattu, mutta miten se elää ja hengittää tänä päivänä? Koivusalo kysyy ja vastaa sitten itse:

- Ainakaan parisuhteet eivät ole kadonneet minnekään! Joten luulenpa, että kyllä tähän jonkinlaista kiinnostusta löytyy.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Timo Koivusalo muistelee Seiskan toimittajan haastattelussa Tuttu Juttu Show'n syntyä.
Timo Koivusalo muistelee Seiskan toimittaja Eetu Ampujan nauhuriin, kuinka legendaarinen Tuttu Juttu Show sai alkunsa.

”Maailman yksinkertaisin idea”

Kaikki eivät välttämättä tiedäkään, että Tuttu Juttu on täysin supisuomalainen formaatti. Kyseessä on itse asiassa Koivusalon itse kehittelemä tv-show. Porilainen muistaa yhä elävästi, kuinka ajatus legendaarisesta ruusurallista juolahti hänen mieleensä.

- Se syntyi automatkalla Helsingistä Turkuun. Tein siihen aikaan ruotsinlaivakeikkoja, ja kehittelin erilaisia ideoita sinne, Koivusalo kertoo.

- Sitten yhtäkkiä keksin maailman yksinkertaisimman idean, jossa pariskunnat vastaavat samoihin kysymykseen mutta siten, ettei toinen kuule, mitä toinen vastaa. Ajattelin, että kyseessä olisi niin yleismaailmallinen juttu, että se toimisi varmasti.

Lue myös: Mitä Susanna Laine, 38, sanoi, kun tunsi pullotuksen Timo Koivusalon, 55, housunpuntissa? …Ja muita kuolemattomia Koivusalon juttuja

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Se aito ja alkuperäinen parivaljakko. Tyylinäyte joulukuulta 1999, jolloin Tuttu Juttu Show'ta isännöivät Timo Koivusalo ja Joel Hallikainen.
Se aito ja alkuperäinen parivaljakko. Tyylinäyte joulukuulta 1999, jolloin Tuttu Juttu Show'ta isännöivät Timo Koivusalo ja Joel Hallikainen.

Kunniaa Tohloppi-legendalle

Ja niinhän se toimi. Jopa niin hyvin, että pian formaatista alettiin jalostaa televisioversiota. Tosin vähältä piti, ettei ohjelma olisi koskaan päätynyt eetteriin.

- Sehän meni vielä niin, että tarjosin ideaa aluksi silloiselle mainostelevisiolle eli Maikkarille, mutta sieltä sanottiin, ettei nyt kuitenkaan tällä kertaa. Onneksi Yle ja TV2 nappasivat ohjelman, ja loppuhan onkin niin sanotusti historiaa, Koivusalo naurahtaa.

Hän jakaa kunniaa Yleisradion legendaariselle Tohloppi-tuottajalle, Jouko Konttiselle.

- Hän on valitettavasti nyt jo edesmennyt ohjaaja-tuottaja. Mutta Joukon kanssa me sen silloin aikoinaan jalostimme siihen muotoon, jona Tuttu Juttu vieläkin tunnetaan.

Lue myös: Tämä on Tuttu Juttu Shöy! Näin käy, kun "Seiskan Koivusalo" grillaa Jutta ja Juha Larmia - yksi kysymys on liian paha vastattavaksi: "Tohon mä en kommentoi mitään!"

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuka olisi Timo Koivusalon jenkkiversio? – Jaa-a, joku amerikkalainen, samanmittainen kaveri… Sanotaan, että Danny DeVito!
Jos Timo Koivusalolla olisi jenkkiversio, kuka hän mahtaisi olla? – Jaa-a, joku amerikkalainen, samanmittainen kaveri… Sanotaan, että Danny DeVito!

Tuttu Juttu maailmalle?

Jos ja kun kyseessä on kerran yleismaailmallinen formaatti, miksei Tuttu Juttu Show ole lähtenyt leviämään maailmalle? Kysymys saa Koivusalon hetkeksi hämilleen.

- Niin… En oikein tiedä. Ei sitä aktiivisesti tarjottu minnekään ainakaan silloin Ylen aikoina. Mutta en kyllä näe mitään syytä, miksei se toimisi muuallakin. Tämä on kuitenkin niin universaali idea.

Sitten Koivusalo miettii hetken ja paketoi koko Tuttu Jutun yhteen lauseeseen.

- Niinhän se on, että parhaat ideat ovat yleensä yksinkertaisia, ja yksinkertaisia ovat myöskin parhaat juontajat!

Lue lisää Tuttu Juttu Show’sta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto & Yle
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!