fbq
Telkkari
22.08.2020 15:10
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Matti Matikainen, MTV
Maria Veitola
Koko kansan suosikkitoimittaja Maria Veitola: ”Haluan yökylään Kardashianeille”
Telkkari
22.08.2020 15:10
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Matti Matikainen, MTV

Toimittaja Maria Veitola, 47, istuu elokuisena hellepäivänä helsinkiläisen rantaravintolan ikkunapöydässä avaamassa kollegoilleen Yökylässä-sarjansa syyskautta. Hän tunnustaa Seiskalle, että menisi oitis kylään myös maailmantähtien luo, jos tilaisuus tarjoutuisi.

– Haluan tietenkin mennä Kardashianeille yökylään! Se olisi vaan niin ihanaa!

Maria piipahtaisi mielellään Kimin ja Kanye Westin luona ja kysyisi, miten he aikovat korjata parisuhteensa. Toimittaja lähtisi matkaan rennoin mielin, koska pitää heitä tavallisina ihmisinä.

– En mene ikinä ihmisten luo heittämään kuumia kysymyksiä. Samoilla linjoilla menisin Kardashianeillekin. Asenteeni on sellainen, että menen kylään, ja katsotaan sitten mitä tapahtuu!

Trumpin mieli kiehtoo

Marian toinen yökyläehdokas suuressa maailmassa olisi presidentti Donald Trump, mikäli vierailu hänen luokseen järjestyisi. Hän uskoo, että pystyisi haastattelemaan Donaldia ilman ennakkoluuloja.

– Mitä vahvempi persoona, sen parempi. Ihmiset, jotka herättävät valtavasti mielipiteitä, ovat kiehtovimpia. Kysyisin Trumpilta, miten sinä olet tuolla tavalla ruvennut ajattelemaan.

Maria Veitola

Kohtasi esikuvansa

Vaikka jokaisessa vierailussa on Marian mukaan oma ihmeellisyytensä, yksi syyskauden kohokohdista lapsuuden inspiraation lähteen, näyttelijä Eija Vilppaan luona yökyläily.

– Fakta homma ja Hynttyyt yhteen olivat sarjojen aatelia lapsena. Teimme niistä parhaan ystäväni kanssa esityksiä esimerkiksi partiolaisten iltanuotiolla. On siistiä päästä yökylään tyypin luo, joka on ollut lapsuudesta asti mukana omassa tekemisessä.

Eija Vilpas on yksi Marian ykkösesikuvista. 

– Uskomatonta, että yhtäkkiä olemmekin Eijan kanssa pihakeinussa nauramassa railakkaasti!

Maria Veitola

Tuntee julkisuuden kivun

Maria pitää tärkeänä ja arvokkaana tehtävänään osoittaa, että ihmisistä tuodaan yökyläilyn kautta esiin uusia puolia. Lisäksi hän haluaa antaa julkkiksille mahdollisuuden tuoda esiin ihmistä otsikoiden takaa.

– Minäkin olen julkisuuden henkilö, ja tiedän kivun ja ahdistuksen, joka syntyy, kun minusta kirjoitetaan tietynlaisia otsikkoja tai juttuja väritetään. Se kuva on vain kalpea haamu siitä, kuka oikeasti olen.

Maria ei halua pitää suosiotaan itsestään selvyytenä. Hänestä sellainen ajattelutapa olisi ylenkatsovaa. Nykyisin hän on silti luottaa ohjelman menestyksen enemmän kuin ennen ensimmäistä tuotantokautta.

– Yökyläilyni kiinnostaa, eli ainakaan sitä ei tarvitse jännittää. Ohjelma on tuttu ja sitä odotetaan.

Ei pidä utelusta

Marialle itselleenkin on aina yllätys, mitkä kohdat tuntien nauhoituksista valikoituvat valmiisiin jaksoihin. 

– Jaksojen katsominen vie minut ihanasti siihen hetkeen, jonka olen kokenut haastateltavien kanssa. Hetkiä voi fiilistellä jälkikäteen, että vitsi kuinka oli kivaa.

Vaikeita tilanteita syntyy Marian mukaan silloin, kun ihmiset haluavat kysellä yksityiskohtia valmiista jaksoista. 

–  En koe mitenkään tarpeelliseksi tai kiinnostavaksi selittää kaikkea, mitä yökylässä on tapahtunut. Haluan, että jokainen saa jakson nähtyään luoda oman mielikuvansa vierailukohteista. 

– Haastateltavat sanovat usein, ettei heidän luonaan ole kukaan ollut yökylässä. Se on hukattu mahdollisuus ystävyydelle, Maria mietiskelee.

Ohjelman kiinnostavuus piilee Marian mukaan kahden peruspiirteen varassa.

– Mukana on vähän tirkistelyä, kun pääsee näkemään tunnetun ihmisen arkea ja kotia. Sitten nähdään se ihminen uutisjuttujen takaa.