fbq
Telkkari
25.08.2017 19:19
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen
Kimmo Timonen
Kimmo Timonen ällistyi Hjallis Harkimosta – ”Hulluhan se mies on ollut!”
Telkkari
25.08.2017 19:19
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen

Kuten Seiska jo aiemmin kertoi, TV5:llä starttaa syyskuussa elämän (ja merisuolan) makuinen realityseikkailu Atlantin yli. Kyseessä on Hjallis Harkimon kipparoima ohjelma, jossa suomalaisjulkkikset uhmaavat Atlantin aaltoja. Tammikuussa kuvatun konkkaronkan myrskyinen matka vie ohjelmassa Karibialta Gran Canarialle. Purjehdus kesti yli kolme viikkoa, kaikkinensa 24 päivää.

LUE LISÄÄ: Hjallis Harkimo venyi äärirajoille – purskahti lopulta itkuun: ”Halusin helvettiin sieltä veneestä”

Yksi tyrskyjä päin pelottomasti hyökkäävistä oli kiekkolegenda Kimmo Timonen. Kesällä 2015 aktiiviuransa paketoinut Kime halusi heti olla mukana ohjelmassa, kun kutsu kävi.

– Lähtökohta oli sellainen, että no perhana. Kyllähän minä tykkään olla vesillä – kylläkin Kallavedellä – mutta minä ajattelin, että mikäpä jottei. Tälle reissulle saattoi lähteä sillä ajatuksella, ettei sellaista tulisi enää ikinä tekemään uudelleen, Kime kertoo Seiskalle.

Kimmo Timonen osallistui Atlantin yli -purjehdukselle.

Ex-kiekkoilija oli välittömästi valmis kohtaamaan Atlantin myrskyt, mutta asiasta piti kuitenkin ”hieman” neuvotella kotosalla.

– Vaimo sanoi ensin, että mene. Ja kun vastasin, että niin menen, niin hän sanoikin, että oletko sinä ihan hullu, että älä mene! Kime nauraa.

– Mutta meninpä sitten kuitenkin.

Vaikka reissu oli ikimuistoinen, se ei ollut pelkästään hauska. Timonenkin ilmoitti perjantain pressitilaisuudessa Helsingin Liuskasaaressa kovaan ääneen mikrofoniin, ettei enää koskaan lähtisi moiselle retkelle uudestaan.

Purjevene, jolla Atlantin ylitys taitettiin, on haastatteluhetkellä kiinnitettynä viereiseen laituriin.

– Siinä se vene taas köllöttää! Kävin äsken pyörähtämässä siellä sisällä, ja pakko myöntää, että vähän tuli kylmät väreet, Kime hymähtää.

– Meri syö kyllä elävältä, jollei siellä osaa hommia. Iso on tuo lätäkkö tuossa meidän ja Amerikan välillä.

TV5:n Atlantin yli-realityssä nähdään Mikko Leppilampi, Joel Harkimo, Viivi Pumpanen, Hjallis Harkimo, Jyrki Sukula, Arja Koriseva ja Kimmo Timonen.
TV5:n Atlantin yli-realityssä nähdään Mikko Leppilampi, Joel Harkimo, Viivi Pumpanen, Hjallis Harkimo, Jyrki Sukula, Arja Koriseva ja Kimmo Timonen.

Reissulla Timosen kunnioitus kippari-Hjallista kohtaan kasvoi kuulemma eksponentiaalisiin lukemiin.

– Kasvoi ihan törkeän kovat rispektit. Luin siellä matkan varrella sen hänen yksinpurjehdus-kirjansa. Hulluhan se mies on ollut, kun on aikoinaan yksin lähtenyt sellaiselle reissulle, Timonen päivittelee.

Hän ei voi ymmärtää, miten ihmeessä ex-seikkailija ja nykyinen liikemies-poliitikko on voinut selvitä moisesta ehjin nahoin.

– Meitä oli tällä kertaa näin monta tyyppiä reissussa, ja silti oltiin välillä ihan hädässä. Ja mieti: Hjallis on purjehtinut sen kaiken yksin, Kime hämmästelee.

– Kaiken lisäksi Jymy (Jyrki Sukula) teki meille vielä hirmu hyvät ruoat siellä reissulla. Mutta kun Hjallista miettii, niin eihän siellä yksinpurjehduksella ole paljon pihvejä paisteltu.