Telkkari

Jälleen Atlantin yli purjehtinut Hjallis Harkimo venyi äärirajoille – purskahti lopulta itkuun: ”Halusin helvettiin sieltä veneestä”

25.08.2017 17:31

Discovery Networks Finland esitteli tänään perjantaina syksyn uutuusohjelmiaan. Kyseiseen mediayhtiöön kuuluvan TV5-kanavan kaikkien aikojen suurin kotimainen tuotanto on syyskuussa alkava Atlantin yli. Seikkailu-realitystä on ennakkopätkien perusteella tulossa varsin mielenkiintoista katseltavaa.

Elämän (ja merisuolan) makuisessa ohjelmassa Harry ”Hjallis” Harkimo kipparoi viisi suomalaisjulkkista - noh, Atlantin yli. Tammikuussa kuvatun konkkaronkan myrskyinen matka vie Karibialta Gran Canarialle. Purjehdus kesti kaiken kaikkiaan 24 päivää.

Helsingissä järjestetyssä mediatilaisuudessa olivat paikalla kaikki ohjelman tähdet: Hjallis, hänen poikansa Joel Harkimo, kiekkolegenda Kimmo Timonen, laulaja Arja Koriseva, ex-missi ja juontaja Viivi Pumpanen, julkkiskokki Jyrki Sukula sekä näyttelijä Mikko Leppilampi. Edellä mainittujen lisäksi miehistöön kuului kaksi ammattipurjehtijaa.

Atlantin yli on TV5:n uutuussarja.

Kippari-Hjallis vastasi penseästi, kun tilaisuuden juontaja uteli häneltä, miksi kööri purjehti Atlantin yli juuri alkuvuodesta ja vieläpä ”väärään suuntaan” – siis Amerikoista Eurooppaan päin, eikä päinvastoin.

– Eduskunnasta sattui olemaan silloin vapaata ja alus toisella puolella Atlanttia. Ei ollut muuta vaihtoehtoa.

– Sitä paitsi toiseen suuntaan purjehdittaessa olisi ollut myötätuuli ja aurinkoista. Eihän siitä olisi saanut kunnon tv-ohjelmaa.

Hjallis paljasti kokeneensa koko reissun ajan kovia henkisiä paineita, koska oli omien sanojensa mukaan vastuussa koko purjehdusporukan hengestä.

– Kyllä ne paineet sitten purkautuivatkin reissun jälkeen. Mä itkin vaan. Se kuvaa niitä paineita, hän tunnusti.

Hjallis Harkimo kipparoi purjeventtä Atlantin yli -seikkailurealityssä.

Hjallis ei malttanut olla muistelematta hetkeä, jolloin pääsi jälleen kosketukseen kuivan maan kanssa. Se kuulemma tuntui taivaallisen hyvältä.

– Kaikilla maailmanympäripurjehduksilla ja muilla purjehdusreissuilla joilla olen ollut, ylivoimaisesti paras hetki on aina ollut se, kun pääsee helvettiin sieltä veneestä. Halusin nytkin helvettiin sieltä!

Kaikkien purjehdukselle osallistuneiden puheenvuorot noudattivat samaa kaavaa: reissu oli rankka, eikä kukaan jäänyt pahemmin kaipaamaan merille. Ei varsinkaan Suomen kaikkien aikojen kiekkopakkeihin lukeutuva Timonen.

– Minun reissuni jakaantui kolmeen osaan: ensimmäiset kolme päivää oli huono olo, tuli oksenneltua ja nukuttua paljon, Kimmo alusti lupsakkaan savolaiseen tyyliinsä.

– Seuraavat 10 päivää oli sitten ihan mukavaa, kun oppi vähän purjehtimaan ja nautti siitä merestä. Oli tähtitaivasta ja sellaista, hän jatkoi.

Kimmo Timonen osallistui Atlantin yli -purjehdukselle.

– Mutta ne viimeiset 10 päivää! Minä vaan mietin, että koska helvetissä tämä oikein loppuu, Timonen nauroi.

– Ja voin kertoa, etten lähde tuollaiselle reissulle enää ikinä uudestaan! Enkä osta purjevenettä, se on varma! kiekkolegenda huudahti kirvoittaen makeat naurut.

Myös Jyrki Sukula sanoi joutuneensa purjehdusreissulla kovimpaan paikkaan koko 36-vuotisen kokkiuransa aikana.

– Kun on kokannut ja oksentanut kolme päivää putkeen, niin kyllä se vetää polvet veteläksi.

Atlantin yli TV5:llä alkaen sunnuntaina 3. syyskuuta klo 21.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!