Telkkari

Erin avautuu Vain elämää -ohjelmassa - irlantilainen äiti saapui Suomeen 60-luvulla, sedältä raju rasisistikommentti: "En ole koskaan koskenut ulkomaalaiseen, enkä aio..."

04.10.2019 09:30

Vain elämää -suosikkisarjassa vietetään perjantaina Erinin päivää. Upeiden musiikkiesitysten lisäksi jaksossa päästään perinteisesti tutustumaan itse artistiin ja heidän elämäänsä. 

Erinin äiti on irlantilainen, mutta hän on syntynyt ja kasvanut Englannissa, missä myös Erinin vanhemmat tapasivat. 

- Meidän äiti oli 18-vuotias. He rakastuivat, muuttivat Suomeen ja saivat meidät, neljä lasta. Muutimme Irlantiin ja sieltä sitten takaisin Suomeen, Erin avaa lapsuuttaan. 

Lue lisää: Comebackin tekevän Nylon Beatin Erin on tienestikunkku, Jonna kotiäiti - nostalgiset kuvat vuosien varrelta!

erin

Samu Haber on kiinnostunut siitä kuinka Erinin irlantilainen äiti sopeutui Suomeen.

Kyllä se oli aluksi rankkaa, äitini tuli Suomeen 60-luvulla. Kun äitini meni ensimmäistä kertaa Punkalaitumelle, setäni taisi sanoa hänelle ensimmäisenä että: ”En ole koskaan koskenut ulkomaalaiseen, enkä aikonut aloittaa nytkään”. 

Kun Erinin äiti puhuu rasismista, hän on muistuttanut tytärtään siitä, että asiat ovat vuosikymmenten aikana edistyneet hyvin paljon. 

- Maailma oli aika eri, kun hän nuorena tyttönä tuli Suomeen.  Äidin isä sanoi, että jos nyt lähdet, niin takaisin ei ole tulemista, Erin kertoo. 

Vain elämää Nelosella perjantaina kello 20!

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:nelonen media
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!