fbqEnsimmäiset kuvat julki! Tältä näyttää Arman Alizadin Viimeinen ristiretki -ohjelman tuleva kausi – huikeat otokset Japanista! | Seiska
Katso kuvat!
Arman kävi Japanissa.

Ensimmäiset kuvat julki! Tältä näyttää Arman Alizadin Viimeinen ristiretki -ohjelman tuleva kausi – huikeat otokset Japanista!

Telkkari | 06.11.2017 11:21

Arman Alizad, 46, kiertää jälleen maailmaa Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelmansa kanssa. Seiska pääsi kurkistamaan uuden kauden ensimmäisen, Japaniin suuntautuneen matkan antiin. Itse ohjelma esitetään ensi vuonna Nelosella.

Lue myös: Tiesitkö? Arman Alizadilla harvinaisen pieni rooli Arman ja Suomen rikosmysteerit -sarjassa: Se oli pelkkä juontokeikka!

– Olen aiemmin käynyt Japanissa kahdesti ottamassa turpaan Kill Arman -ohjelmaa tehdessä. Tällä kertaa etsin maasta mestareita, jotka pyrkivät täydellisyyteen. Japanin koko yhteiskunta perustuu vanhaan samuraikulttuuriin, jota ohjaavat tiukat koodit ja etiketti.

Geishat

Arvostettu toimittaja tutustui matkallaan muun muassa 80-vuotiaaseen geishaan, joka on aloittanut uransa jo 17-vuotiaana. Geisha-nimellä Matsuchiyo esiintyvä Chizuko Nishikawa kertoi, miten hänen ammattikuntaansa pitäisi kutsua taiteilijoiksi. Kokenut ammattilainen ei myöskään kiistänyt, että osa geishoista harjoittaa myös prostituutiota.

Lue myös: Tv-työn varjopuoli - Arman Alizad saa öisin kummia kännipuheluita: Jos jollain on hätä, tietysti minä kuuntelen!

– He ovat silti ennen kaikkea seuralaisia, jotka tietävät kaiken etiketistä, taiteesta ja ruokakulttuurista. Jokaisella liikkeellä ja eleellä pyritään kauneuteen. Pääsin Matsuchiyon tunnille nuorempien geishojen kanssa. Siellä opetettiin, miten ruokakuppeja ja syömäpuikkoja pitäisi käsitellä hienovaraisesti, Arman kertoo.

Yoshiharan perhettä pidetään Japanin parhaana katanantekijänä. Pajaa johtavan Yoshindo-isän ja hänen poikansa Yoshikatsun takomia japanilaisia miekkoja saa jonottaa yli vuoden, ja ne maksavat 30 000 euroa.

Miekan taontaa.

– Yoshiharojen tapa tehdä katanoita on täysin ainutlaatuinen. He osaavat tehdä käsityöllä miekoista sekä teräviä että kestäviä. Valitettavasti en saanut omaa katanaa tällä kertaa mukaan, mutta vielä jonakin päivänä toteutan haaveeni, Arman suunnittelee.

Lue myös: Seiska vieraili Arman Alizadin kotona – kuvakooste!

Japanin vanhin miekkakoulu Tenshin Shōden Katori Shintō-ryū on toiminut yli 600 vuotta. Salin mestari on 91-vuotias Risuke Otake, joka valvoo oppitunteja edelleen. Arman kertoo, että kuvausryhmän pääsy miekkakouluun oli työn ja tuskan takana.

Arman ei päässyt miekkakoulun harjoituksiin.

– Eräs koulun oppilaista paljasti, että hän joutui seuraamaan treenejä kolme kuukautta sivusta, ennen kuin pääsi osallistumaan harjoituksiin. Mestari tarkkailee oppilasta varmistaakseen, että hän on opetuksen arvoinen. Jos hänet hyväksytään, tehdään verivala, Arman kuvailee.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Armanin matka-albumi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!