Ei mennyt kuten Strömsössä! Justimusfilms-ryhmä muistelee reissuaan Helsinkiin: Taksimatka kesti kolme minuuttia!

Telkkari | 19.12.2020 14:02

Kun Sami Harmaala, Juho Nummela ja Joose Kääriäinen alkoivat vuonna 2009 omaksi ilokseen kuvaamaan sketsivideoita Youtubeen, syntyi Justimusfilms. Teini-ikäiset pojat halusivat vain kuluttaa aikaansa Haapavedellä, Pohjois-Pohjanmaalla. Kukaan ei osannut aavistaa, että joku päivä olisivat näin suosittuja ja vetäisivät Nosturin täyteen kirkuvia faneja. Miten tässä kävi näin?

– Se lähti siitä harrasteluhommasta ja harrastelua se oli monta vuotta. Jossain vaiheessa siitä tuli työ, Juho kertaa vuosien kulumista.

Lue lisää: Justimusfilms-sketsiryhmä avautuu matkastaan suosion huipulle: ”Montakohan hermoromahdusta ja paniikkikohtausta olen saanut?”

Äänitykset roskakatoksessa

Matka Youtubesta televisioon ei ole ollut yksin ruusuilla tanssimista.

– Montakohan hermoromahdusta ja paniikkikohtausta olet saanut matkalla Youtubesta telkkariin? Juho naureskelee.

– Yhtäkkiä saatiin tv-sarja ja piti kirjoittaa satoja sketsejä parissa kuukaudessa. Meillä ei ollut minkäänlaista kokemusta minkäänlaiseen viralliseen käsikirjoittamiseen – eikä oikeastaan mihinkään muuhunkaan. Ei se nuorempana osannut niin hirveää paniikkia aiheuttaa, mutta se ehkä näkyi tuloksessakin, että se oli todella uusi juttu. Kerran äänitettiin roskakatoksessa Herttoniemessä aamuneljältä sellaista sketsibiisiä jonka piti aamulla olla valmis, muistelee Sami.

Uusi sarja Duo alkaa TV2:lla joulupäivänä. Areenasta se löytyy jo nyt. Sarjan malleina poseeraavat Juho ja Joose.
Uusi sarja Duo alkaa TV2:lla joulupäivänä. Areenasta se löytyy jo nyt. Sarjan malleina poseeraavat Juho ja Joose.

Lue myös: Ronskista huumorista tunnettu Justimusfilms jätti levyttämisen ja keikkailun: Musiikkivideosta tuhansien eurojen sakot!

Kolmen minuutin taksi

Ensimmäinen reissu Helsinkiin tuotantoyhtiön puheille ei myöskään mennyt kuten Strömsössä.

– Oli se aika ihmeellistä. Meillä oli hotelli varattu jostain todella läheltä, pienen kävelymatkan päästä. Otimme taksin siitä rautatieasemalta, kun ei tiedetty missä se oli. Ja se taksi ajoi siinä varmaankin sen 3 minuuttia ja oli perillä, Sami nauraa.

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Timo Korhonen ja YLE
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!