fbq
Telkkari
11.06.2020 11:58
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Nelonen/ Atte Malaska
suurin pudottaja suomi
Bile-Danista tuli File-Dani, nyt hän yrittää karistaa kilot tv:ssä - tässä ovat Suurin pudottaja Suomi -ohjelman julkkisosallistujat!
Telkkari
11.06.2020 11:58
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Nelonen/ Atte Malaska

Tv-kameroiden eteen painoaan pudottamaan lähtee kokonainen kaarti suomalaisia julkkiksia, joiden kilojen karistushaasteita voi seurata syksyllä omalta olohuoneen sohvalta löhöten. 

Näyttelijä Riku Niemisen juontamaan tv-ohjelmaan osallistuvat monet tv:stä tutut kasvot, kuten kuten Meiju Suvas, Antti Railio, Mika Pohjonen, Claudia Eve, Daniel Lehtonen, Veera Korhonen, Oskari Katajisto ja Jayden Mars.

Riku Nieminen

Meiju Suvas

61-vuotias laulajatähti lähti kilpailuun mukaan, koska kaipaa kestävää elämämuutosta. Sen avulla hän toivoo jaksavansa keikkailla vielä pitkän aikaa tulevaisuuteen, vaikka Meiju on tehnyt mahtavan yli vuosikymmeniä kestävän musiikkiuran. 

Kiireinen elämänrytmi ja herkuttelut ovat tehneet terveellisestä elämäntavasta hyvin hankalaa, jonka takia puntariin tuijottaminen ei ole ollut hänelle merkittävää. 

- En tiedä, paljonko painan, sillä painon punnitus on niin vastenmielistä. Jalat kertovat aina sen, onko niillä liian rankkaa, ja nyt ne huutavat: ”Auta!”, Meiju sanoo ohjelman tiedotteessa.

Meiju Suvas

Antti Railio

Tälle 36-vuotiaalle laulajalle on televisiossa kilpaileminen tuttua puuhaa, koska hän on The Voice of Finland -laulukilpailun voittaja muutaman vuoden takaa. Raskasta Joulua -konserteissa kovasti kailottanut Antti on aina ollut isokokoinen mutta on pudottanut painoaan itsenäisesti aikaisemminkin.

Kyseinen elämäntapamuutosprojekti vain jäi mieheltä kesken, ja sen hän toivoo sarjan myötä saavansa päätökseen. Häitään ja perheenlisäystä odottava laulaja tahtookin ammattilaisilta apua terveelliseen ja menestyksekkääseen elämään 

- Olen jo kerran onnistunut elämäntapamuutoksessa, mutta pysyminen siinä on romahtanut. Kävin juuri puntarilla, ja se näytti 190 kiloa. En halua harrastaa enää jojoilua.

Antti Railio

Mika Pohjonen

Tangokuningas vuodelta 1992 haluaa panostaa omaan terveyteensä sarjan avulla. Hän on ehtinyt tehdä monenmoista 47 ikävuotensa aikana ja laulanut monissa oopperasaleissa. Kiireisen elämänsä takia mies ei ole onnistunut noudattamaan terveellisiä ruokailutottumuksia. Vakava moottoripyöräonnettomuus teki myös urheilusta fyysisesti ja henkisesti hyvin haastavaa.  

- Kuntoni on tällä hetkellä semi ok tai huono. Mitään elvistelemistä sen kanssa ei ole, mutta uskon, että kunto on esiin kaivettavissa. Kai siellä on joku lihas jossain piilossa.

Mika Pohjonen

Claudia Eve

Selvänäkijänä tunnettu 52-vuotias on oikealta nimeltään Pia Polviander. Hän on tähdittänyt omaa tv-sarjaansa lisäksi Iholla -ohjelmaa ja osallistui Julkkis-BB:hen. Suurperheen äidillä on urheilijataustaa, koska on pelannut koripalloa SM-tasolla.

Hän huolestui puntarin näyttäessä lähemmäs 100 kiloa ja tarvitsee mielestään nyt elämänmuutoksen. Kilpailun avulla Claudia toivoo hoikistumisen lisäksi kevyemmän olemuksen suomaa lisävoimaa arjessa jaksamiseen

- Ikää on jo 50+, ja kaikki dieetit on tähän mennessä kokeiltu lentoemäntädieetistä luolamiesdieettiin. Jojoilua painon kanssa on takana viimeiset kymmenen vuotta."

Caludia Eve

Daniel Lehtonen

Huomattavan muodonmuutoksen kokenut Daniel Lehtonen, 29, muistetaan parhaiten liikanimestään Bile-Dani. Temptation Island Suomi ja Hottikset -tosi-tv-sarjoista suomalaisen kansan tietoisuuteen noussut mies luopui rellestäjän roolistaan, kun löysi rakkauden.

Hän on asunut Espanjassa musisoiden avopuolinsa kanssa viimeisen vuoden. Pyykkilautavatsa kuitenkin alkoi muistuttamaan tynnyriä, jota Bile-Dani lähti kilpailuun pudottamaan.  

- Olen aktiivinen laiskimus. Ennen olin Bile-Dani, nyt olen File-Dani.

Daniel Lehtonen

Veera Korhonen

Porilainen ammattivalokuvaaja ja bloggaaja kirjoittaa tyylitietoisen 38-vuotiaan silmin verkkoon pluskoon muotiin keskittyvää Tyyliä metsästämässä -blogiaan.  Hän on viihtynyt sen avulla jo 13 vuotta media-alan ammattilaisena tehden radio-ohjelmaa ja osallistumalla kolmen naisen talk showhun.

Nyt plusmallinakin poseerannut Veera haluaa kohottaa kuntoaan ja panostaa terveyteensä.

- En ole ihan täysin sohvaperuna, mutta tässä samassa painossa olen ollut aikaisemmin paljon paremmassa kunnossa. Haluaisin pystyä parempaan suoritukseen."

Veera Korhonen

Oskari Katajisto

54-vuotias näyttelijä ja teatteriohjaaja on tehnyt suuria päärooleja Helsingin Kaupunginteatterissa. Näyttelijäntöiden vaihtuessa vakuutusalalle jäi mieheltä aikaisemman työnsä liikunnallisuus pois.  Työpöydän ääressä istumisen seurauksena alkoi hänellä kilotkin kertyä. 

Aikaisemmin laihana olleelle mies järkyttyi kilojen lisäksi niiden mukana tulleista piilevistä sairauksista. Oskarille kilpaan osallistumisessa tärkeintä on löytää uudelleen motivaatiota lähteä liikkumaan oppia syömään oikein.

- Painan 110 kiloa, ja se on paljon. Luulin jo laihtuneeni, mutta sinne olikin tullut yhtäkkiä viisi kiloa lisää. Kuntotasoni on tällä hetkellä heikko, mutta mä haluaisin taas liitää pururadalla."

Oskari Katajisto

Jayden Mars 

Drag-artisti ja meikkitaitelija Aarni Mikkola tunnetaan paremmin taitelijänimellään Jayden Mars. Hän tulee olemaan syksyllä Suurin pudottaja Suomen lisäksi Nelosen suursatsauksessa All Together Now -ohjelmassa. Vaikeinta hänelle on painonpudottamisessa hektisen keikkatyön sovittaminen terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan. 

Vuoden 2016 Helsinki Drag Battle -kisan voittaja aikookin ottavansa itsestään henkisen niskalenkin terveellisempien elämäntapojen takia. Mars toivoo sarjan ryhmähengellä pääsevänsä tavoitteisiinsa.

- Haluan saada oman pirteämmän itseni vuodelta 2012 takaisin! En tiedä paljonko tällä hetkellä painan, sillä en halua mennä vaa´alle. Kuntoarvio itsestäni on kurvikas ja uhkea.
 
Jayden Mars

Kisan kulku

Julkkikset jaetaan kahteen joukkueeseen, jotka kisaavat kummat karistavat kiloja ja kohottavat kuntoaan enemmän ja nopeammin. Joukkueita valmentavat ja tsemppaavat tutut kasvot edelliseltä kaudelta. 

Janni Hussi, 28, ja Aki Manninen, 44, pistävät omat joukkueensa kovaan rääkkiin ja luovat kisaajille terveelliset ruokavaliot. Painonpudotusleirikilpailun aikana julkkiskisaajat treenaavat päivittäin opettelevat tekemään terveellistä murkinaa kartanossa asustaen. Kilpailijoiden viikottaisissa punnituksissa selviää, ketkä heistä ovat onnistuneet heikoiten laihdutuskuurilla ja saattavat joutua jättämään leikin kesken.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »