fbq
Telkkari
01.09.2019 21:42
Teksti: Mariama BAH/Big Brother Suomi|Kuvat: nelonen media
tarina
Big Brother Suomi 2019 - tutustu kaikkiin kilpailijoihin!
Telkkari
01.09.2019 21:42
Teksti: Mariama BAH/Big Brother Suomi|Kuvat: nelonen media

Big Brother Suomi starttasi sunnuntai-iltana usean vuoden tauon jälkeen. Mukana on 14 asukasta, joista seitsemän on miehiä ja seitsemän naisia. 

TUTUSTU ASUKKAISIIN!

tarina

Tarina

Psykologiaa opiskeleva Tarina on kiinnostunut mindfulnessista, feminismistä ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Panseksuaaliksi itsensä määrittelevä Tarina seurustelee muunsukupuolisen kumppaninsa kanssa ja on mm. Mensan jäsen. Tarina ei käytä lainkaan alkoholia ja haluaisi olla myös vegaani, mutta ei vain pysty elämään ilman juustoa. Hän seuraa rohkeasti intohimojaan ja lähtee avoimin mielin kokeilemaan kaikkea mahdollista hiljaisuuden retriiteistä rap-musiikin säveltämiseen.

tarina

Timo

Perustamansa IT-alan startup-yrityksen toimitusjohtajana työskentelevä Timo on koulutukseltaan järjestelmäarkkitehti, ja hän on työskennellyt myös livemiksaajana isoissa musiikkitapahtumissa. Timo myöntää olevansa perfektionisti ja tahtoo tässä vaiheessa elämäänsä tehdä jotakin todella repäisevää, eli lähteä BB-taloon. Timo matkustelee paljon ja harrastaa kulttuuria, esimerkiksi kuorolaulua, valokuvausta ja konserteissa käymistä. Pidemmän aikaa sinkkuna viihtynyt mies harrastaa ahkerasti Tinder-deittailua, ja kertoo käyneensä vuoden aikana noin 50 treffeillä.

ville

Ville

Kahden lapsen isä Ville työskentelee sairaalatarvikkeita kierrättävässä hyväntekeväisyysjärjestössä ja harrastaa vapaa-ajallaan autoja. Ville on myös kirjoittanut kolumnia autoalan lehteen ja harrastanut nuoruudessaan bodausta. Kristinusko ja evankeliointi ovat Villelle elämän tärkeimpiä asioita. Syy BB-taloon lähtemiseen onkin ilosanoman julistaminen tv:n välityksellä. Ville on työskennellyt aiemmin rekkakuskina ja ajaa paljon autoa myös nykyisessä työssään. Konservatiiviset arvot omaava mies ajeleekin mielellään autolla, sillä ajon aikana on hyvää aikaa kuunnella Raamattua ja keskustella Jumalan kanssa.

Lue myös: Big Brother Suomi -Ville on evankelista ja palvoo Jumalaa: Olin vihainen ateistibodari!

an

Anu

Kahden lapsen äiti Anu laittaa niin neliöt kuin ihmisetkin liikkumaan, sillä hän työskentelee kiinteistönvälittäjänä ja liikunnanohjaajana. Ruuhkavuosien keskellä elävä Anu haluaa lähteä BB-taloon hetkeksi hassuttelemaan, mutta myös kilpailemaan voitosta. Kuumaksi puumaksi tituleerattu Anu on toiminnan ihminen eikä kestä haaveilijoita, jotka eivät saa mitään aikaiseksi.

bb

Kristian

Helsingin Kalliossa asuva Kristian nauttii vapaudesta ja majailee välillä pidempiäkin aikoja mummolta ostamassaan asuntoautossa tai kiertää ystäviensä kanssa festareita saunabussilla. Sekatyömiehenä elantonsa ansaitseva Kristian rakastaa väittelyä, ja hänellä on vahvat mielipiteet aiheesta kuin aiheesta, joten talossa tämä salaliittoteorioiden ystävä nähdään varmasti osallistumassa erilaisin väittelyihin. Hyperaktiivisesta luonteesta kertoo se, että lähipiirin toiveesta Kristiania ei saa innostaa enää kuuden jälkeen illalla, muuten kukaan ei nuku koko yönä.

Lue myös: Big Brother Suomi -Kristian toivoo tyttöystävänsä haluavan jatkaa suhdetta ohjelman jälkeenkin: Tämä on hänelle rankempi juttu!

bb

Eeva-Leena

Mensan älykkyystestissä parhaan mahdollisen tuloksen saanut Eeva-Leena on matemaattinen ja analyyttinen pohdiskelija, joka päätti erota Mensasta, koska ei kokenut, että jäsenyys olisi antanut hänelle mitään. Nykyisin Eeva-Leena pitääkin suorastaan typeränä sitä, että maksoi parin vuoden ajan jäsenyydestä, vaikka kokee koko yhdistyksen turhaksi kultiksi. Eeva-Leena aloitti akateemisen uransa tilastotieteiden parissa. Aivan tyytyväinen hän ei valintaansa ollut, sillä opinpolku on johtanut lyhyen kauppakorkeavisiitin kautta teknologiajohtamisen pariin. Akateemisen elämän vastapainoksi Eeva-Leena on harrastanut 15 vuotta tanssia ja myös työskennellyt tanssinopettajana. Sosiaalista mediaa hän ei käytä lainkaan. Big Brotherin voittorahoilla Eeva-Leena kustantaisi itselleen laajan geenitutkimuksen.

Lue myös: Big Brother Suomi -Eeva-Leena seksistä ja alastomuudesta: "Yritän pitää työnantajani mielessä"

bb

Tuula

Kahden aikuisen lapsen äiti Tuula työskentelee lastentarhanopettajana ja viettää vapaa-aikansa mökkeillen, marjastaen ja kirpputoreja kierrellen. Tuula kutsuu itseään äiti Ammaa mukaillen Mama Tupuksi, sillä hän on empaattinen ja lempeä äitihahmo, jonka kotona kehrää useampikin kissa. Miehensä kanssa 28 vuotta naimisissa ollut Tuula on spontaani heittäytyjä, ja hän hassuttelee mielellään ystäviensä kanssa. Tuulasta löytyy kuitenkin myös syvällinen puoli.

jukka

Jukka

Jukan omien sanojen mukaan ”jokaisessa porukassa on yksi Jukka”. Koneistajana työskentelevä mies on iloinen ja eläinrakas kaikkien kaveri, joka yllyttää usein ystäviään hauskanpitoon. Flirttaileva Jukka on nuorin kuudesta veljeksestä ja kova Tinder-deittailija. Kotiseudullaan Lappajärvellä mies joutuu pitämään Tinderissä 100 kilometrin hakusädettä, jotta deittikumppanit eivät lopu kesken. Vaikka Jukalta löytyy pilkettä silmäkulmasta, herrasmiesmäinen käytös on hänelle kunnia-asia.

Lue myös: Big Brother Suomi -Jukka oikeuteen: pahoinpitelysyyte nakkikioskitappelusta - näin nuorukainen kommentoi selkkausta!

mira

Mira

Parturi-kampaajaksi kouluttautunut Mira työskentelee baarimikkona ja pakohuoneen valvojana. Vapaa-aikansa suorapuheinen Mira viettää ystäviensä kanssa ravintoloissa tai kaupungilla autolla ajellen. Miralle vaikeinta BB-talossa asumisessa elää ilman päivittäistä Battery-juomaa ja tupakkaa. Poliittiselta kannaltaan Mira on vankka Perussuomalaisten kannattaja ja omaa paljon maahanmuuttokriittisiä mielipiteitä. Ruokansa kanssa Mira on melko nirso, hän suostuu syömään esimerkiksi jauhelihaa vain lihapullina, mutta ei pihveinä.

Lue myös: Big Brother Suomi -Mira tunnustautuu maahanmuuttokriittiseksi perussuomalaiseksi - tätä mieltä hän on rasismista!

 

kevin

Kevin

Talon kuopuksen Kevinin sydäntä lähellä ovat taide ja ihmisoikeustyö. Kevin työskentelee myyjänä, ja tulevaisuudessa hän haluaisi päästä opiskelemaan sosiaalityötä. Kevin on toiseksi vanhin seitsemästä sisaruksesta ja asuu nykyään viiden kämppiksen kanssa, joten BB-talon kimppakämppään muuttaminen ei tule tuottamaan hänelle vaikeuksia. Kevinille on tärkeää aktiivisesti rikkoa sukupuolirooleja ja tiukkaa mies-naisjaottelua, sen vuoksi hän pukeutuukin arjessa luontevasti mm. mekkoihin ja näyttäviin korvakoruihin.

Lue myös: Big Brother Suomi -Kevin auto-onnettomuudessa - jätti äitinsä tien pientareelle ja liftasi lentokentälle: "Mä halusin lomalle"

kimmo

Kimmo

Kunnianhimoinen Kimmo on koulutukseltaan lennonjohtaja. Hän työskentelee Helsinki-Vantaan lentoasemalla lentosuunnittelijana ja opiskelee lisäksi täysipäiväisesti oikeustiedettä yliopistossa, joka onkin jo hänen neljäs tutkintonsa. Kiireisen arjen vastapainoksi Kimmo tykkää juhlia ystävien kanssa ja laittaa ruokaa. Viime aikoina Kimmo on kiinnostunut myös terveydestä ja on pudottanut äskettäin 10kg painoa. Seuraavaksi suunnitelmissa on tupakoinnin lopettaminen. Tasavertaisuus ja maahanmuuttajien oikeudet ovat Kimmolle tärkeitä asioita.

Lue myös: Big Brother Suomi -Kimmo salaperäisenä taustoistaan: ”Eiköhän meillä kaikilla ole luurankoja kaapissa!”

 milla

Milla

Twerkkaus-tanssiryhmään kuuluva räiskyvä ja energinen Milla on koulutukseltaan tradenomi, ja hän on työskennellyt opiskelijabileiden tuottamisen parissa. Rämäpäiseksi itseään kuvaileva Milla rakastaa matkustelua sekä uusiin ihmisiin tutustumista, mutta on kuitenkin pohjimmiltaan maalaisjärjellä varustettu haaveilija, joka ei pelkää tuoda mielipiteitään julki. Millan vanhemmat ovat Millan mukaan ajatusmaailmaltaan huomattavasti hänen omaa liberaalia ja feminististä maailmankuvaa konservatiivisempia. Milla onkin iän myötä pyrkinyt ymmärtämään myös vanhempiaan paremmin.

Lue myös: Big Brother Suomi -Milla on twerkkauksen superosaaja: ”Minun on sanottu halventavan itseäni!”

emma

Emma

Emma opiskelee Aalto-yliopistossa muotia, ja tulevaisuudessa hän näkee itsensä kansainvälisen muotimaailman huipulla. Emma kuvailee kotiaan boheemiksi taitelijakodiksi, jonka hän jakaa tyttöystävänsä sekä kuuden kissan kanssa. Emmaa koukuttavat kännykkäpelit ja Mountain Dew -juoma. Hedonistinen Emma ei tykkää kokata tai siivota, vaan pistää mieluiten tyttöystävänsä tai muut ystävänsä tekemään asioita puolestaan. Vapaa-ajallaan Emma harrastaa tajunnan räjäyttävien drag-videoiden tekemistä YouTubeen.

Lue myös: Big Brother Suomi -Emma ei odota bileiltoja: ”Nuorempana tuli juotua aika paljon!”

helmeri

Helmeri

Puoliksi islantilainen Helmeri on ammattiurheilija hieman erikoisemmassa lajissa eli scoottauksessa. Hän on ollut tuomassa lajia Suomeen ja viettänyt aikaa scoottauksen parissa jo 20 vuotta. Toimitusjohtajana omassa firmassaan työskentelevä Helmeri haluaa BB-taloon hypätäkseen pois oravanpyörästä ja päästäkseen oppimaan lisää itsestään. Kiltti ja herttainen Helmeri onkin ehtinyt kerätä scoottauksen kautta itselleen yli 22 000 Instagram-seuraajaa.