fbq
Telkkari
28.02.2022 16:00
Teksti: Matti Tuomela |Kuvat: Jere Hietala/Discovery
Sampo Kaulanen
Armeijasarja oli kova haaste Sampo Kaulaselle - näin kauan oma inttiura kesti
Telkkari
28.02.2022 16:00
Teksti: Matti Tuomela |Kuvat: Jere Hietala/Discovery

Äkäslompolossa sijaitsevan Jounin kaupan pitäjä Sampo Kaulanen putosi Komppania Ketonen & Gustafsberg -ohjelmasta hävittyään kaksintaistelussa twerkkimestari Tinzelle.

Lue myös: Minttu Kaulanen joutui onnettomuuteen - jäälohkareet murjoivat Porschen: "Auto aivan paskana"

Kaulanen purki tuntojaan ohjelmaan osallistumisesta Seiskalle. Hän luuli kuvauspaikalle Santahaminaan mennessään, että siellä olisi ollut lämmin vastaanotto, mutta toisin kävi.

– Kun se rouva komentaja hyökkäsi sieltä rääkymään bussiin, niin siinä nousi vähän sellainen kylmä hiki, Sampo muistelee ensimmäistä kuvauspäivää.

Sampon varsinainen armeijaura kesti aikanaan vain kolme päivää, sillä hän sai vapautuksen selkävian takia. Sittemmin kauppiaana ja esimiehenä hän on tottunut olemaan porukasta se, joka antaa käskyjä, eikä päinvastoin. 

Sampo toteaa kuitenkin kunnioittaneensa aina sääntöjä ja ohjeita, eikä hän pidä itseään auktoriteettikammoisena. Komppania Ketonen & Gustafsberg -ohjelman armeijaolosuhteissakin oli hänen mukaansa helppo tulla toimeen: riitti, kun lopetti oman ajattelun ja totteli ohjeita.

Lue myös: Sampo Kaulanen ikuisti pyllistelevän Minttu-vaimonsa lemmenlomalla - some repesi: "Vuoden 2022 kuva!"

Järjestelmällisyys ei mene kaaliin

Sampo kuvailee itseään joskus hajamieliseksi, minkä lisäksi hänellä on vilkas mielikuvitus. Arjen askareissakin hänellä on aina meneillään tuhat juttua samanaikaisesti. Sen vuoksi esimerkiksi repun pakkaaminen tai tavaroiden viikkaaminen kaappiin oikealla tavalla oli hänelle ylitsepääsemättömän vaikeaa.

– En meinannut saada sitä pinkkaa ja punkkaa suoraksi millään, Sampo naureskelee.

– Tuntui että pakka leviää aivan täysin, kun en vaan pysty sisäistämään sellaista pikkutarkkaa näpräämistä.

Lue myös: Sampo Kaulasen ulkonäkö muuttui täysin - näin Minttu-vaimo reagoi

Sampon mukaan hänen vahvuutensa tämän kaltaisissa ohjelmissa ja kisoissa on hänen kestävyytensä. Esimerkiksi pitkät marssit hoituvat häneltä hyvin, vaikka ne olisivat miten ”veemäisiä” tahansa.

– Mutta sitten jos se menee älypeliksi, että pitää ruveta jotain shakkia ratkomaan, niin sitten on Kaulanen ongelmissa, kauppias sanoo. 

Komppania Ketonen & Gustafsberg keskiviikkoisin discovery+-palvelussa ja klo 21.00 TV5-kanavalla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »