Arman Alizad

Arman Alizad pääsi toteuttamaan haaveensa – ”Näillä kavereilla on sellaiset laitteet, ettei merellä voi pieraistakaan ilman, että he saavat tietää!”

07.09.2019 20:02

Arman Alizad, 48, on päässyt tv-ohjelmissaan toteuttamaan haaveitaan.

Ensi viikolla toteutuu taas yksi, kun hän pestautuu töihin Rajavartiolaitokseen. Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa komennuspaikkana on Suomen suurin vartiolaiva Turva, joka on lähes sata metriä pitkä.

– Rajavartiosto on Suomen oma Justice League. Siellä työskentelevät supersankarit ovat tarvittaessa niin pelastajia, poliiseja, lääkäreitä kuin sotilaita. Näillä kavereilla on käytössään sellaiset laitteet, ettei merellä voi pieraistakaan ilman, että he saavat tietää, Arman naureskelee.

Vartiolaiva Turva on Rajavartiolaitoksen ”suurin ja kaunein”. Se on partioinut Suomenlahdella vuodesta 2014.
Vartiolaiva Turva on Rajavartiolaitoksen ”suurin ja kaunein”. Se on partioinut Suomenlahdella vuodesta 2014.

Lue myös: Arman Alizad suunnitteli jo omat hautajaisensa: ”Kun minä lähden, Sami Hedberg on esiintymässä” – hautakiveen Star Wars -viittaus!

Kuin kapteeni Kirk

Jaksossa Arman pääsee esimerkiksi ohjaamaan vartiolaiva Turvaa.

– Se on siisteintä, mitä olen ikinä päässyt tekemään. Tuollaista yli sadan miljoonan euron alusta ohjatessa tuntui kuin olisin kapteeni Kirk Star Trek -sarjasta, sotilaskalustosta tunnetusti intoileva Arman kuvailee.

Lue myös: Arman Alizad avoimena – yöelämä vaihtui isyyteen: ”Minusta on tullut erakko!”

Vartiolaiva Turva tekee varsin monipuolista työtä. Se vastaa Suomenlahdella muun muassa rajavalvonnasta, meripelastuksesta ja öljyntorjunnasta. Aluksella voi hätähinata öljytankkeria, ja sille voi esimerkiksi laskeutua kaikilla Rajavartiolaitoksen helikoptereilla.

Arman Pohjantähden alla Nelonen ma klo 21

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Seiskan arkisto ja Nelonen Media

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!