Hyppää pääsisältöön
Vain Seiskassa!
Leo Pakarinen.

”Alatyylisiä termejä, oli pakko reagoida” – näin Nelonen ja tuotantoyhtiö vastaavat Idolsin sensuurikohuun: ”Ei ole tarkoitus jeesustella, mutta…”

Seiska paljasti aiemmin tänään (14.11.), että Nelosen Idolsin kulisseissa kuohuu. Laulukilpailun kenties suurin voittajasuosikki, vasta 16-vuotias suomiräpin superlupaus Leo Pakarinen, on joutunut sensuurin kouriin vain päiviä ennen ohjelman ensimmäistä livelähetystä.

Lue lisää: Seiska paljastaa: Idolsin kulisseissa kuohuu! 16-vuotias suomiräpin suurlupaus kehitteli suoraan tv-lähetykseen historiallisen härskejä riimejä – sensuuri iski!

Kyse on kaikessa lyhykäisyydessään siitä, etteivät Leon kehittelemät riimit sellaisenaan sovellu Nelosen mielestä perjantain suoraan tv-lähetykseen. Riimit olivat jopa niin härskit, ettei nuori mies itse yllättynyt lainkaan sanoitustensa pehmentämisestä.

– Enemmän se yllätti, että koko idea meni ylipäänsä läpi, hän hymähti Seiskalle.

Muhoksen mies Leo Pakarinen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Idolsissa.
Muhoksen mies Leo Pakarinen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Idolsissa.

 

Idolsia tekevältä tuotantoyhtiöltä kerrotaan, ettei muuta mahdollisuutta ollut kuin riimien osittainen sensuroiminen.

– Kuten Leo itsekin sanoi, räppiin vähän kuuluu sellainen tyyli. Mutta ne sanoitukset olivat aika rajut suhteessa formaattiin ja ohjelman lähetysaikaan, Fremantle Median viihteen vastaava tuottaja Anne Wahlström muotoilee Seiskalle.

– Ohjelma on myös koko perheelle sallittu eikä siinä ole ikärajoituksia. Siksi sitä hänen kappalettaan vähän sensuroitiin.

Idolsin vastaava tuottaja Tea Panula Neloselta puolestaan kertoo, ettei kanava ota minkäänlaisia riskejä suorien lähetysten suhteen.

– Ne asiat, mitä suorissa lähetyksissä voidaan varmistaa etukäteen, ne myös varmistetaan. Teimme nytkin vain tarvittavat toimenpiteet.

Leo joutuu tyytymään astetta kiltimpään riimeihin perjantain suorassa lähetyksessä.
Leo joutuu tyytymään astetta kiltimpään riimittelyyn perjantain suorassa lähetyksessä.

 

Wahlström ja Panula eivät halua eritellä sen tarkemmin, minkälaisista riimeistä tai termien käytöstä sensuroiduissa pätkissä oli tarkemmin kyse.

– No… Sellaisia alatyylisiä termejä. Koimme, että niihin oli tarve reagoida, Wahlström sanoo.

– Ei ole tarkoitus jeesustella, mutta näin poistamme jo ennakkoon mahdollisen mielipahan. Halusimme siivota esityksen Idolsin hengen mukaiseksi, Panula jatkaa.

Suuressa maailmassa suurilla tv-kanavilla on tapana pitää suorissa lähetyksissään muutaman sekunnin ”sensuuriviivettä.” Tällainen käytäntö on ollut esimerkiksi Oscar-gaalassa ja NFL:n loppuottelu Super Bowlissa, joiden aikana on tarvittaessa voitu reagoida lähetyksiin kuulumattomiin räävittömyyksiin.

Onko Nelosella käytössään vastaavanlaista ”piip-nappulaa?”

– Heh, ei kyllä ole! Suora lähetys on suora lähetys, ja sieltä todella tulee kaikki tapahtunut sellaisenaan ulos, Panula naurahtaa.

Joku heistä voittaa Idolsin: vasemmalta oikealle Leo Pakarinen, Jere Övermark, Patrik Blomberg, Noora Mäkinen, Santa Sallinen ja Sara Heusala.
Joku heistä voittaa Idolsin: vasemmalta oikealle Leo Pakarinen, Jere Övermark, Patrik Blomberg, Noora Mäkinen, Santa Sallinen ja Sara Heusala.

Idolsin ensimmäinen suora lähetys perjantaina klo 20 Nelosella.


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Nelonen

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!