fbq
Rikos
12.03.2023 10:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto
Anneli Auer
Toimittajan kommentti: Anneli Auerin alaikäiseen lapseen käytetty kuulustelutekniikka ei kestä päivänvaloa
Rikos
12.03.2023 10:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto

Ulvilan murhamysteerissä on monta omituista käännettä, joissa poliisin toiminta herättää poikkeuksellisen monta kysymystä. Jo yksistään sössityt dna-näytteet ja valepoliisi Seppo vaikuttavat lähes amatöörimäiseltä puuhastelulta.

Lue myös: Näin rajusti poliisi grillasi Anneli Auerin 12-vuotiasta tytärtä – dokumentti paljastaa kohutun rikosvyyhdin karuja yksityiskohtia

Toiminnan karmeus paljastuu vasta Amanda-tytön kuulusteluissa. Miten on mahdollista, että 12-vuotiasta lasta grillataan kuulusteluissa joko suoraan valehtelemalla tai vahvasti johdattelemalla ilman, että juristi on mukana? Yhtä noloon valoon joutuu myös alaikäisen lapsen ”edunvalvojana” toiminut sosiaalityöntekijä. Kaksituntisessa kuulustelussa tuppisuuna istuneen edunvalvojan ainoana tehtävänä on tarjota lapselle nenäliinaa.

Lue myös: Tilakuuntelu järkytti Anneli Aurin perhettä – peitepoliisi ”Seppo” paljastui nolosti

Viranomaisten toiminnasta ei varmasti ketään saada enää vastuuseen.

Mutta sinä poliisi, joka tuolloin grillasit viatonta lasta selvästi kyseenalaisin keinoin: toivottavasti omaatuntoasi soimaa edes pikkuisen. Vähintä mitä voit tehdä, on julkinen anteeksipyyntö. Sillä Amandan kuulusteluissa ei käyttämäsi tekniikka ei yksinkertaisesti kestä päivänvaloa.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.