fbq
Rikos
22.11.2022 15:39
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Jami Majanen
TIS-Jami tuomittiin rahanpesusta - puolusti itseään oikeudessa: Olin koditon narkomaani
Rikos
22.11.2022 15:39
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Temptation Islandista tuttu Jami Majanen, 27, on Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tuomittu rahanpesusta.

Käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Majanen on syyllistynyt rikokseen kesäkuussa 2018. TIS-tähti on toisen tekijän kanssa anastanut asianomistajalta (uhrilta) rahaa. 

Uhri oli kesäkuun aamuyöllä saanut huijaussähköpostiviestin, jossa lähettäjä esiintyi Osuuspankin nimissä. Sähköpostin linkkiä klikkaamalla uhri päätyi Osuuspankin internetsivuja muistuttaneille sivuille, jossa hän päivitti tietojaan.

Uhri sai pian sen jälkeen puhelun pankin tietoturvayksikön edustajaksi esittäytyneeltä henkilöltä. Uhri antoi henkilölle tämän pyytämät verkko- ja pankkitunnukset.

Lue myös: Rikoksesta syytetty TIS-Jami ja rakas: yllätyskihlat!

Myöhemmin uhri havahtui siihen, että hänen tililtään oli tehty yli 8 000 euron määräinen veloitus. Maksun saajana oli Majasen rikoskumppani.

Oikeuden mukaan Majanen ja tämän rikoskumppani olivat tilisiirron jälkeen sopineet viestitse siitä, milloin rikoskumppani voi nostaa anastetut rahat pankkiautomaatista. Syytteen mukaan Majanen olisi ohjeistanut toista tekijää kyseisessä asiassa.

(Toinen vastaajan nimi) on nostanut pankkiautomaatista asianomistajan tililtä hänelle siirrettyjä rahoja 8 000 euroa ja 280 euroa on jäänyt hänen tililleen. (Toinen vastaajan nimi) on saanut itselleen palkkiona 2 000 euroa, ja loput rahat hän on luovuttanut eteenpäin Majaselle, syytekuvauksessa mainitaan.

Lue myös: Paljastuuko tässä yhden TIS-parin loppuratkaisu? Paljonpuhuva salakuva julki!

Majanen kiisti syytteen, mutta toinen tekijä tunnusti syyllistyneensä rikokseen. Majasen ja toisen tekijän viestit todistivat oikeuden mukaan sen, että he olivat toimineet yhteisymmärryksessä.

Majanen: Olin koditon narkomaani

Majanen todisti oikeudessa, että hän oli rikoksen tekoaikaan ollut koditon narkomaani. TIS-tähden mukaan hän oli silloin asunut toisten sohvilla ja paikoissa, joissa oli yleensä asunut kymmenen muutakin samanlaisessa elämäntilanteessa ollutta henkilöä.

Majanen sanoi, että sellaisissa olosuhteissa puhelimet kiertävät, eikä hän itse olisi väitetysti aina pitänyt hallussaan omaa puhelintaan.

– Huumeita järkkäillään millä vaan puhelimilla niitä pystytään järkkäilemään, Majanen oli sanonut oikeudessa.

Lue myös: Tällaiset olivat TIS-naissinkkujen tulot - eniten tienaavat ovat ulosotossa!

Majanen siis väitti, että joku toinen ihminen olisi viestitellyt toisen tekijän kanssa, kun he sopivat rahojen varastamisesta asianomistajalta.

TIS-tähti sai yhdyskuntapalvelua

Oikeus ei uskonut Majasen selityksiä, ja 10. marraskuuta hän sekä toinen tekijä tuomittiin rahanpesusta. Majanen sai rikoksesta kolme kuukautta ja 15 päivää vankeutta. Vankeusrangaistuksen sijaan hänelle määrättiin 102 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Tuomiolauselmasta ilmenee Majasen olleen tutkintavankeudessa kahden päivän ajan rikoksen tekoaikaan eli vuonna 2018.

Lue myös: TIS-Kristopher puhuu suunsa puhtaaksi TIS-Mikan kohutuomiosta: "Arvostan rotanpaskaa enemmän kuin naistenhakkaajia"

Toinen tekijä sai 50 päivän vankeusrangaistuksen. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus alensi miehen tuomiota, sillä hänet on vuonna 2020 tuomittu toisesta rikoksesta.

Henkilön aiempi vankeusrangaistus muunnettiin yhdyskuntapalveluksi, joka sittemmin muunnettiin takaisin vankeudeksi.

Molemmat tekijät joutuvat maksamaan takaisin anastetun summan rahaa korkoineen asianomistajalle. Lisäksi heidät määrättiin maksamaan asianomistajan oikeudenkäyntikulut sekä muut asianosaiskulut.

Tuomio ei ole lainvoimainen, sillä Majasen rikoskumppani on valittanut tuomiostaan.

Jami oli mukana Temppareiden kohutulla 10. kaudella. Kausi poistettiin heinäkuussa Ruudusta, ja samalla sen uusintaesitykset peruttiin.

Päätös johtui siitä, että kaudella mukana ollut sinkkuosallistuja Marlon Secomandi tuomittiin törkeistä seksuaalirikoksista.

Majasella on värikäs rikostausta. Hänet on aiemmin tuomittu esimerkiksi huumausainerikoksista, rattijuopumuksista, pahoinpitelystä sekä ja ryöstön yrityksestä.

Majanen ja hänen rakkaansa menivät kihloihin marraskuun alussa.

Lue myös: Rikoksesta syytetty TIS-Jami ja rakas: yllätyskihlat!