fbq
Rikos
16.06.2022 09:54
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto
Stefan Therman
Stefan Therman teki oharit oikeudessa - kova tuomio uhkaa
Rikos
16.06.2022 09:54
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto

Kohuliikemies Stefan Thermanin, 35, piti saapua tänään torstaina (16.6.) Lapin käräjäoikeuden Kittilän oikeussaliin vastaamaan useaan rikossyytteeseen. Seiska oli paikalla tyhjässä oikeussalissa, kun Stefu teki oharit ja jätti tulematta oikeudenkäyntiin.

Tapahtumat juontavat juurensa maaliskuuhun 2021, kun Stefu oli Levillä. Syytteiden mukaan Stefu yritti tunkeutua aseen kanssa erääseen huvilaan. Seiska on nähnyt tapahtuma-ajalta videon, jossa sekavasti puhuva mies kuvaa lumipenkkaan jäänyttä autoaan ja auton sisällä olevaa haulikkoa.

Syyttäjä vaatii Stefulle 3-4 kuukauden ehdollista vankeustuomiota törkeästä kotirauhan rikkomisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta ja kahdesta laittomasta uhkauksesta.

Viimeisimmän syytekohdan asianomistajista toinen oli etäyhteyden kautta paikalla keskeytetyn istunnon alussa, toinen ei osallistunut käsittelyyn lainkaan. Syyttäjän mukaan Stefu on uhkaillut näitä henkilöitä sellaisella tavalla, että kyseessä on ollut laiton uhkaus.

Lue myös: Dramaattiset kuvat ja video Stefan Thermanin kiinniotosta: verinen Stefu taltutettiin kuuden poliisin voimin - ei herkille!

Oikeuskäsittely siirrettiin joulukuulle. Stefu saa valita, saapuuko tuolloin paikalle vai suostuuko siihen, että hän saa suoraan yhdeksän kuukauden ehdollisen tuomion. Mikäli hän saapuu tuolloin paikalle, syyttäjä vaatii hänelle edelleen 3-4 kuukauden ehdollista tuomiota.

Stefulle ei määrätty sakkoja saapumatta jättämisestä.

Lue myös: Stefan Therman läväytti julki katkeran tilityksen

Katso video: Stefun ja Sofia Belorfin erodraama

Tilaa Seiskan uutiskirje! »