fbq
Rikos
31.05.2022 13:35
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Rex Features
Milan Jaff kuvitus
Someräppäri Milan Jaffille 10 vuoden vankeustuomio väkivaltarikoksista
Rikos
31.05.2022 13:35
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Rex Features

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi somessa suositun räppärin Milan Jaffin tiistaina (31.5.) 10 vuodeksi ehdottomaan vankeuteen useista eri rikoksista.

Jaff sai tuomion tapon yrityksestä, pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, huumausainerikoksesta sekä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Lue myös: Someräppäri Milan Jaffille uusia tuomioita - potki uhria päähän ja vohki lompakon

Syyttäjän mukaan Jaff on toiminut helsinkiläisen jengin keulahahmona syyllistyessään rikoksiin helsinkiläisen ja espoolaisen katujengin välisissä yhteenotoissa.

Jaffin rikoskumppani, artistinimellä Cavallani tunnettu Yahue Mahdi Mohamud sai puolestaan yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksen tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, huumausainerikoksesta sekä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Lue myös: Nyt on bling bling kaukana: tällaisella autolla kohuräppäri Milan Jaff kylvi kauhua jengisodan keskellä - kuva!

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Jaff ja Mohamud suunnittelivat viime lokakuussa hyökkäystä espoolaisjengin kimppuun Helsingin Kaivohuoneella. Osalla Jaffin jengiläisistä oli mukanaan teräaseita. Välikohtaus onnistuttiin kuitenkin estämään poliisin toimesta. 

Tuomion mukaan Jaff ja Mohamud ampuivat viime syyskuussa Espoossa useita laukauksia omakotitalon ikkunoita kohti samaan aikaan, kun talossa oli kymmeniä ihmisiä sisällä juhlimassa. Juhlijoiden joukossa oli espoolaisjengin jäseniä. Ampumavälikohtauksessa kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. 

Käräjäoikeuden mukaan rikosten taustalla on järjestäytynyttä rikollisryhmän toimintaa, mikä nähtiin tuomiota koventavana asiana.

Jaffin ja Mohamudin lisäksi käräjäoikeus tuomitsi kymmenen henkilöä ehdollisiin tai ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Vankeusrangaistuksien pituus vaihteli kolmesta kuukaudesta kahteen vuoteen ja neljään kuukauteen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »