fbq
Rikos
18.01.2022 18:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nent Group
Paradise hotel norge
Norjalainen Paratiisihotelli-voittaja tuomittiin 14-vuotiaan raiskauksesta - näin tv-yhtiö reagoi
Rikos
18.01.2022 18:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nent Group

Norjalaisen Paratiisihotelli-sarjasta julkisuuteen noussut Markus Nikolai Grønberg, 23, on tuomittu 14-vuotiaan tytön raiskauksesta.

Asiasta on uutisoinut esimerkiksi Norjan suurin sanomalehti Verdens Gang. Tosi-tv-osallistuja tuomittiin neljän vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Grønbergin asianajaja Tor Haug kertoi norjalaislehdelle, että he aikovat valittaa tuomiosta.

Lue myös: Ruotsin tuorein Paratiisihotelli-kausi peruttiin hyväksikäyttökohun seurauksena: "On ilmiselvää, että kuvauksissa on ollut puutteita"

Grønberg voitti ohjelman 14. tuotantokauden. Kausi kuvattiin keväänä 2021 ja näytettiin Viaplay- ja Viafree- suoratoistopalveluissa sekä norjalaisilla TV-kanavilla kesän aikana.

Valehteli tuotantoyhtiölle

Mediayhtiö Nent (Nordic Entertainment Group) tiedotti pian tuomion jälkeen poistavansa tuotantokauden suoratoistopalveluistaan,

Oikeudenkäynnin aikana selvisi, että Grønberg valehteli tuotantoyhtiölle. Hän ei ollut kertonut rikosepäilystään etukäteen.

VD-lehti sai selville Grønbergin raiskaussyytteestä kesäkuussa. Lehden toimittaja oli tuolloin yhteydessä mediayhtiöön. VG:n yhteydenotosta huolimatta sarja jatkui normaalisti.

Nent oli siis tietoinen seksualirikossyytteestä, mutta he päättivät sivuuttaa asian ennen tuomiota.

- Olemme aina sanoneet, etä asia on ollut tuomioistuimen ratkaistavana, joten meillä ei ole ollut aihetta kommentoida oikeusprosessia aiemmin. Tapaus koskee tapahtumia ennen kuvauksia tai miehen osallistumista tuotantoihin. Meillä ei ole edelleenkään aihetta kommentoida asiaa, mutta olemme syvästi järkyttyneistä asioista jotka ovat tulleet ilmi oikeudenkäynnin yhteydessä, ohjelmistopäällikkö Kenneth Kristensen kirjoitti sähköpostitse VG:lle.

Lue myös: Temptation Island Suomi -osallistujaa syytetään törkeästä raiskauksesta

Uhrin asianajaja Finn Ove Smith kertoi olevansa pettynyt Nentin päätöksestä odottaa tuomiopäätöstä. Hänen mielestään mediayhtiön olisi pitänyt poistaa kausi syytteen tultua ilmi.

- Nyt se on liian myöhäistä, hän totesi.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »