fbq
Rikos
07.03.2023 09:14
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Timo Korhonen
jari aarnio
Jari Aarnion murhasyytteille lopullinen piste - korkein oikeus hylkäsi valituksen
Rikos
07.03.2023 09:14
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Timo Korhonen

Korkein oikeus on hylännyt syyttäjän valituksen liittyen Jari Aarnion tapauksessa.

Helsingin hovioikeus hylkäsi vuoden 2022 helmikuussa Helsingin huumepoliisin ex-päällikön murhasyytteen Volkan Ünsalin murhaa koskevassa jutussa. 

Syyttäjä valitti päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.

Korkeimmasta oikeudesta vahvistetaan tänään tiistaina (7.3.) Seiskalle, että syyttäjän valitus hylättiin. Päätös on tullut tänään aamulla.

Syytteen mukaan Aarnio oli jättänyt estämättä Ünsalin murhan, vaikka oli epäilysten mukaan saanut teosta etukäteen tietoa toimiessaan Helsingin poliisilaitoksen rikosylikomisariona ja huumerikosyksikön johtajana. 

Lue myös: Koevapaus viivästyi! Jari Aarnio viruu edelleen vankilan turvaosastolla - tällainen kohtalo ex-poliisia odottaa

Hovioikeuden tiedotteen mukaan asiassa jäi näyttämättä toteen, että Aarniolla olisi ollut murhasuunnitelmasta sellaista tietoa, että Ünsal olisi ollut välittömässä hengenvaarassa, ellei tilanteeseen puututa. 

Hovioikeuden mukaan Aarniolla ei ollut erityistä oikeudellista velvollisuutta estää Ünsalin kuolemaa, eikä Aarnion osoitettu sitä laiminlyöneen. Tuomion mukaan Aarnion oikeudellista velvollisuutta ei voitu perustaa Aarnion virkaan tai poliisilakiin.