fbq
Rikos
19.04.2022 10:23
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö
keijo vilhunen
Ex-jengipomo Keijo Vilhunen Jari Aarniosta: "Väitän, että se on niin psykopaatti..."
Rikos
19.04.2022 10:23
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö

Entisen Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on ollut kautta aikain kallein oikeudenkäynti Suomessa.

Käräjöinti on maksanut veronmaksajille jo noin 20 miljoonaa euroa. Huomionarvoista on ollut se, että kaikki päätekijät eli Jari Aarnio, Keijo Vilhunen ja Raine Sievälä ovat kiistäneet syyllisyytensä kiivaasti. 

Viime viikolla tilanne kuitenkin muuttui, sillä uutuuskirjassa Vilhunen tehdään ensimmäinen tunnustus aiheeseen liittyen. Vilhunen väittää elämäkerrassaan, että hän aloitti Aarnion kanssa huumebisnekset jo 2000-luvun alussa. 

Lue myös: Keijo ”Keke” Vilhusta kusetettiin kunnolla Kööpenhaminassa – muistelee rajua elämäänsä uutuuskirjassa

Jari Aarnio
Aarnio kiistää Vilhusen kirjaväitteet. 

Kirjassa myös kysytään Vilhuselta, oliko Aarnio rosvo vai poliisi. 

- Rosvohan se oli, Vilhunen toteaa empimättä.

Lue myös: Yllättävä yksityiskohta! Aki Linnanahteen uutuuskirja paljastaa pelätyn rikollispomo Keijo Vilhusen salaisen intohimon

Kirjassa Vilhunen myös ihmettelee tapaa, jolla Aarnio pystyi hämäämään mediaa. Vilhusen mukaan Aarnion antamat haastattelut olivat härskeydessään omaa luokkaansa. 

- Voi helkkari mä olen pyöritellyt päätäni monet kerrat, kun se jossai lehdissä tai telkkarissa puhui juttujaan pokerinaamalla. Väitän, että se on niin psykopaatti, että uskoo itsekin omat puheensa ja kykenee sen vuoksi sellaiseen, mitä edes minä en ole koskaan urallani nähnyt, Vilhunen sanoo Aarniosta.

Lue myös: Millainen on Keijo Vilhunen? Aki Linnanahteelta yllättävä vastaus

Teoksessa huomautetaan, ettei Jari Aarniota ole diagnosoitu psykopaatiksi. 

Aarnio kiirehti kiistämään Vilhusen kirjaväitteet heti julkaisun jälkeen.

Aarniolla on kuitenkin lainvoimainen tuomio lukuisista törkeistä huumausainerikoksista, sekä muista vakavista rikoksista.  

Tilaa Seiskan uutiskirje! »