Katso videot!

Vanhuksille suunnattu yökerho tarjoaa apua yksinäisyyteen - katso video!

Oho | 06.11.2018 19:56

Ikäihmisten yksinäisyys on ongelma, josta puhutaan paljon, mutta jonka ratkaisemiseksi on tehty vähän. Iso-Britanniassa yhdenlaista apua tarjoaa Posh Club, vain vanhuksille tarkoitettu yökerho. 

Posh Club rohkaisee ikäihmisiä pukeutumaan parhaisiinsa ja lähtemään viihteelle yhdessä muiden yli 60-vuotiaiden kanssa. Kävijät pääsevät tanssimaan rockabillyn tahtiin ja jutustelemaan teen ja voileipien lomassa. Posh Club ei tosin ole auki iltaisin, vaan lounasaikaan.

Kiertää ympäri maata

Konseptin takana ovat Simon ja Annie Casson, jotka perustivat Posh Clubin vuonna 2014. He halusivat auttaa äitiään pääsemään takaisin jaloilleen heidän isänsä kuoleman jälkeen. Annie järjesti äidilleen ja muutamalle tämän ystävälle teekutsut. Simon halusi lisätä kesteihin hieman show'ta ja hohdokkuutta. Nykyään Posh Club kiertää vuokratiloissa ympäri maata. Tapahtumia on viikottain.

– Ajattelin, että miksi emme yhdistäisi siihen kabareeta, tanssia ja suurta, hohdokasta tapahtumapaikkaa, sanoo Simon, 51:

– He rakastavat sitä. He eivät saa siitä tarpeekseen.

Lahjoittajat mahdollistavat

Sisäänpääsylippu maksaa 5 puntaa, eli alle 6 euroa. Simonin mukaan edullisen hinnan mahdollistavat useat yritykset ja yksityiset lahjoittajat, jotka tukevat heidän aatettaan. Parivaljakko toivoo voivansa tulevaisuudessa laajentaa toimintaansa niin, että kaikilla vanhuksilla olisi mahdollista päästä juhlimaan.

Tyytyväisiin asiakkaisiin lukeutuu Jackie, joka osallistuu säännöllisesti Posh Clubin tapahtumiin. Hän on saanut tansseista paljon uusia ystäviä.

– Rakastan tulla tänne tanssimaan, ja seura ja ilmapiiri ovat mahtavia, hän hehkuttaa:

– Olen saanut paljon uusia ystäviä täällä. Tämä on paikka, jonne me kaikki voimme tulla päiväsaikaan... ja voimme tanssia sukat jaloista.

Lähde: Metro UK
 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Formulat vaihtuivat villisikoihin! Mika Salo esittelee Tallinnan-kotinsa!

Katso video!

Teemu Virtanen teki sen! Historiaa tehnyt lahtelainen lykki rullasuksilla koko Suomen halki – lunasti heti lupauksensa 1604 kilometrin jättiurakan jälkeen

Katso video!

Putouksen sketsihahmo Tanhupallo Seiskalle perheestään: Äitini on Miss Universum ykskytseitsemän! Katso video!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!