Oho
Pulut ovat älykkäitä.

Pulut ovat yllättävän fiksuja!

09.12.2017 18:34

Pulut ovat suurkaupunkien riesa. Kaduilla parveilevat ja roskia syövät "lentävät rotat" eivät kenties ole maailman rakastetuimpia eläimiä, mutta ne ovat yllättävän fiksuja.

Uuden tutkimuksen mukaan pulut ymmärtävät abstraktteja käsitteitä, kuten aikaa ja tilaa. Iowan yliopistossa linnuille esitettiin horisontaalisia viivoja tietokoneen näytöltä. Kun lintujen tuli arvioida viivan pituutta tai aikaa, jonka viiva oli näkyvissä näytöllä, ne osoittivat yllättävää älykkyyttä.

Pulut arvioivat, että pidemmät viivat myös kestäisivät pidempään ruudussa, ja toisin päin. Pulut käyttivät aivojen samoja alueita arvioidessaan niin aikaa kuin tilaa, mikä tutkijoiden mukaan viittaa siihen, etteivät linnut käsittele näitä abstrakteja käsitteitä toisistaan erillisinä. Samanlaisia tuloksia on havaittu ihmisillä ja muilla kädellisillä. 

– Lintujen kognitiivisten kykyjen on nyt osoitettu olevan luultua lähempänä ihmisiä ja muita kädellisiä, sanoo professori Edward Wasserman, joka on tutkinut eläinten älykkyyttä yli neljän vuosikymmenen ajan.

– Lintujen hermostojärjestelmät pystyvät huomattavasti suurempiin saavutuksiin, kuin halventava termi, "linnunaivo", antaa ymmärtää.

Lähde: Metro UK

 
Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!