Oho

Painajainen hammaslääkärissä: Marjo meni Alanyassa korjauttamaan lohjennutta paikkaa – lääkäri poisti 8 hyväkuntoista hammasta!

13.09.2017 09:03

Marjo Kiskola, 73, on pirteä eläkeläinen, joka asuu Suomessa ollessaan Humppilassa ja viisi kuukautta vuodessa omistamassaan huoneistossa Turkin Alanyassa sijaitsevassa Lemon Gardenissa.

Kolme vuotta sitten Marjolta lohkesi vasemmasta ylätakahampaasta eli kahdeksannesta hampaasta palanen.

– Alanyassa on suomalaisten matkatoimistojen mainostama hammaslääkäriasema, jonne asuinalueeltamme oli lähdössä suomalaisia hammastarkastuksiin. Päätin lähteä heidän mukaansa näyttämään lohkeamaani, kun kuulin, että aseman hammaslääkäri puhuu hyvää suomea, Marjo kertoo.

Kieliongelmia?

Marjo oli käynyt omalla hammaslääkärilläni Suomessa vain kahta kuukautta aiemmin, ja kaikki oli muuten kunnossa. Hammaslääkäri halusi kuitenkin kuvata Marjon kaikki hampaat ja alkoi puhua posliinikruunuista.

– Hän sanoi jotain joko kahdeksannesta tai kahdeksasta hampaasta. Ymmärsin, että lohjenneeseen hampaaseen olisi hyvä vaihtaa posliinikruunu, ja siihen suostuin.

Marjo ihmettelee, ettei sen kummempaa hoitosuunnitelmaa tehty. Hän sai välittömästi erittäin vahvan puudutuksen, eikä pystynyt puhumaan mitään.

– Olin niin tokkurassa, etten tajunnut mitään vasta kun seitsemän hammasta oli jyrsitty irti. Ne olivat hyväkuntoisia, valkoisilla muovipaikoilla paikattuja hampaita. Väänsin itkua ja oli todella vihainen.

En pystynyt syömään

Uudet hampaat ovat Marjon mukaan istutettu ja rakennettu "päin helvettiä". Ne olivat epäsymmetriset. Pureminen ja syöminen eivät onnistuneet. Hampaat olivat liian kiinni toisissaan, eikä välien puhdistaminen onnistunut.

Marjon kruunut ovat liian lähellä toisiaan.

– Jouduin lopulta menemään toiselle turkkilaiselle hammaslääkärille, joka hioi hampaita sen verran, että pystyin jotain syömään. Suomessa hoitojani on jatkettu ensin omalla, sitten erikoishammaslääkärillä.

Jatkuva ientulehdus

Marjon purenta on saatu nyt lähes normaaliksi, mutta kruunuja ei voi loputtomiin hioa, jotteivät ne halkeaisi ja putoaisi pois.

Hän sanoo kärsivänsä ientulehduksesta, koska ei voi puhdistaa hammasvälejä vieläkään kunnolla.

Marjo otti tässä asiassa yhteyttä niin Turkin konsulaattiin kuin suomalaisiin matkatoimistoihinkin saadakseen apua, mutta sai vastaukseksi, että kyseessä on hyvämaineinen hammaslääkäriasema. Tv:stä tuttu opas oli vain sanonut, että ”kävipäs sulla hassusti”.

–  Olkaa, ihmiset, varovaisia, kun lähdette hoidattamaan hampaitanne Suomen ulkopuolle, Marjo varoittaa.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Anne Pennanen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!