Oho

Kannabiksen aiheuttamat "mässyt" ovat tosiasia - kauppojen herkkumyynti kasvaa selvästi!

05.03.2019 13:32

Kannabiksen nauttiminen lisää ruoka- ja herkkuhimoja. 

Lue myös: Oho, Coca-Cola suunnittelee kannabisjuomaa!

Lue myös: Maailman suurin kannabissätkä huutokaupattiin!

Urbaanilegendassa, jonka mukaan kannabiksen polttaminen johtaa itse asiassa "eeppiseen roskaruoka-ahmimiseen", on perää.

Taloustieteen apulaisprofessori Michele Baggio perustaa päätelmänsä havaintoon, jonka mukaan roskaruoan ja herkkujen myynti on lisäänynyt Yhdysvaltain osavaltiossa, joissa kannabis on laillistettu.

Herkkua, herkkua

Baggio tarkasteli kuukausittaista keksien, sipsien ja jäätelön myyntiä kaupoissa yli 2000 piirikunnassa kymmenen vuoden aikana. Hän löysi yhteyden kannabiksen laillistamisen, ja tiettyjen elintarvikkeiden lisääntyneen kysynnän välillä. 

Esimerkiksi Yhdysvalloissa Coloradossa, Oregonissa ja Washingtonissa jäätelön myynti kasvoi 3,1 prosenttia, keksien 4,1 prosenttia ja sipsien 5,3 prosenttia kannabiksen laillistamisen jälkeen.

- Nämä saattavat tuntua pieniltä luvuilta, mutta ne ovat sekä tilastollisesti että taloudellisesti merkittäviä. En ole laillistamisen puolestapuhuja tai vastustaja. Olen vain kiinnostunut siitä, onko sillä arvaamattomia seurauksia, apulaisprofessori toteaa.

Lähde: Metro UK

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!