Oho

Oho, Coca-Cola suunnittelee kannabisjuomaa!

23.09.2018 21:20

Moni tietääkin jo tarinan siitä, että ihka ensimmäiset Coca-Colat sisälsivät pieniä määriä kokaiinia. Nyt limujuomajätti on ikään kuin palaamassa juurilleen, sillä Coca-Cola on ilmoittanut lanseeravansa uuden juoman, jonka tärkein ainesosa on kannabis.

Coca-Cola neuvottelee parhaillaan kanadalaisen kannabisviljelijä Auroran kanssa kannabista sisältävien juomien tuotannon aloittamisesta. Maanantaina (17.9.) yhtiö rauhoitteli asiasta syntynyttä kohua painottaen, että se ei ole "kiinnostunut" THC:tä sisältävistä tuotteista. Coca-Cola myönsi kuitenkin "seuraavansa tarkasti ei-psykoaktiivisen CBD:n yleistymistä terveysjuomien ainesosana". 

THC on kannabiksen päihdyttävän vaikutuksen takana, mutta kannabidiolia eli CBD:tä on jo pitkään käytetty luonnollisena lääkkeenä muun muassa kipujen ja tulehdusten vähentämiseksi sekä ahdistuneisuuden, masennuksen ja unettomuuden hoidossa. Coca-Colan tähtäimessä onkin "terveyskeskeinen juoma, joka helpottaisi tulehduksia, kipua ja kramppeja".

– Aurora on ilmaissut kiinnostuksensa maustettuje juomien markkinoita kohtaan, kertoi Auroran edustaja Heather MacGregor alkuviikolla:

– Tällä alalla tapahtuu juuri nyt paljon ja uskomme että tällä on valtavasti potentiaalia.

Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, koska kannabiksella terästettyjä virvoitusjuomia saataisiin markkinoille, mikäli Coca-Cola ja Aurora alkavat yhteistyöhön.

Lähde: New York Post

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!