fbq
Kotimaa
27.04.2022 10:34
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Discovery Finland
Eijariina ja Aki unelmahäät
Unelmahäät-parin raju rötöstausta paljastui: Aki ajoi 3,3 promillen kännissä ladon seinään - Eijariinalla järkyttävät ulosottovelat
Kotimaa
27.04.2022 10:34
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Discovery Finland

Eijariina Vartiainen, 54, ja Aki Luhtanen, 55, astelivat alttarille Unelmahäät -sarjan neljännessä jaksossa, joka näytettiin telkkarissa eilen maanantaina (25.4.).

Pariskunta tapasi toisensa Tinderissä pari vuotta sitten. Hoitoalalla työskentelevää kaksikkoa yhdistää palava rakkaus elokuviin. Aki ja Eijariina pukeutuivat häitään varten Hercule Poirot’ksi ja Lady Marpleksi.

Lue myös: Unelmahäät-pari päätyi kuumilla ensitreffeillään keskustapoliitikon saunaan: ”Siellä oli pari muutakin saunojaa”

Seiskan selvityksen mukaan pariskuntaa yhdistävät valitettavasti myös rikostaustat sekä rahahuolet.

Ajoi autoa 3,3 promillen kännissä

Akilla on lukuisia rikostuomioita. Sulhanen on vuonna 2021 saanut tuomiot törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Pirkanmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan Seiskalle, että tuomioihin johtaneet tapahtumat sijoittuvat vuoden 2020 heinäkuulle. Aki oli Akaalla ajanut autoa 3,37 promillen humalassa ja törmännyt ajomatkalla pakettiautoon.

Kolarin jälkeen mies on vielä jatkanut ajoa ja menettänyt autonsa hallinnan uudestaan. Matka päättyi lopulta siihen, kun Aki törmäsi ladon seinään. 

Lue myös: Unelmahäät-Kirsin perhe tyrmistyi tv-esiintymisestä rivosuisen Jorman kanssa: "Vanhemmat ovat aika järkyttyneitä"

Teon aikaan Akilla ei myöskään ollut ajo-oikeutta. Mies myönsi esitutkintavaiheessa syyllisyytensä, ja asia ratkaistiin kirjallisesti ilman fyysistä oikeudenkäyntiä.

Sulhanen tuomittiin viiden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, joka muutettiin 150 tunnin yhdyskuntapalveluksi. Hänet määrättiin maksamaan valtiolle 80 euron suuruinen rikosuhrimaksu sekä 87 euron päihdetutkimuskustannukset.

Lisäksi Aki joutui korvaamaan vakuutusyhtiölle vahinkokorvaukset korkoineen. 

Varasti sillit

Muutama kuukausi ennen edellä mainittua tapausta oli Aki ajanut kännissä myös Raumalla. Asia käy ilmi Satakunnan käräjäoikeudesta. Tapahtumat sijoittuvat toukokuun 26. päivälle.

Mies tuomittiin samalla myös näpistyksestä, sillä hän oli varastanut sillipurkin, perunamuusipakkauksen sekä kastikepakkauksen paikallisesta K-marketista. Tuotteiden arvo oli yhteensä noin 6 euroa.

Lue myös: Rattikäryjä ja ulosottoja! Uusien Diili-kilpailijoiden rötöstaustat: Svante Spiikillä viisi rikostuomiota

Kun poliisit pysäyttivät Akin Euralla puhalsi hän 1,14 promillen lukeman, eli vain 0,06 alle törkeän rattijuopumuksen rajan. Samalla poliisit löysivät K-kaupasta varastetut tuotteet.

Aki myönsi syyllisyytensä ja käräjäoikeus ratkaisi asian ilman oikeudenkäyntiä. Mies tuomittiin 75 päiväsakkoon jotka tekivät hänen tuloillaan 450 euroa. 

Hänet määrättiin maksamaan valtiolle 80 euron rikosmaksun sekä 100,16 euron päihdetutkimuskustannukset. 

Petostuomio

Myös Eijariina on vuonna 2013 tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin petoksesta. Hän valitti asiasta hovioikeuteen, mutta tuomio pysyi voimassa.

Unelmahäät eijariina ja aki

Hurjasti velkaa

Akin 21. huhtikuuta tilattu ulosottorekisteri paljastaa miehellä olevan velkaa yhteensä 28 557,57 euron edestä. Rekisteri on kolmesivuinen ja sisältää 13 merkintää.

Aki on todettu joko varattomaksi, tai perittäessä on todettu suppean ulosoton este, joten melkein kaikkien laskujen perintä on keskeytetty.

Ainoastaan yksi maksu on vireillä, ja se on rekisterin tuorein merkintä tämän vuoden helmikuulta. 5 411,15 euron lasku on samalla myös suurin merkintä Akin ulosottorekisterissä. Sitä perii eräs luotonhallinnan palveluyritys.

Lue myös: Tapon yrityksestä epäilty somekaunotar Jenna Tossavainen pyrki eduskuntaan – haaveilee nyt aikuisviihdeurasta

Muut merkinnät koostuvat laajalti muista luotonhallinnan palveluyrityksistä ja eri pankeista. Vanhin merkintä on vuodelta 2020.

Sulhanen on alkanut maksamaan takaisin velkojaan. Akilla on ollut ulosotossa yhteensä 50 270,84 euroa, joista hän on ulosottorekisterin mukaan suorittanut maksuja 21 713,27 euron edestä.

Morsiamella 70 merkintää

Eijariinan 13-sivuisen ulosottorekisterin perusteella naisen talous on retuperällä.

Huhtikuun 21. päivänä Seiskalle toimitetun ulosottorekisteritodistuksen mukaan Eijariinalla on laskuja 48 432,87 euron edestä ulosotossa.

Niistä tuorein on kirjattu 1. maaliskuuta. Merkintöjä on rekisterissä yhteensä 70. Vanhin merkintä on vuodelta 2017.

Morsian on jättänyt maksamatta esimerkiksi hammaslääkäri- sekä muita terveyspalvelumaksuja. Omiaan Eijariinalta hakevat myös eri luotonhallinnan palveluyritykset.

Lue myös: Kohupoliitikko Petrus Pennasen Roosa-kihlattu julkaisi hirvittäviä kuvia ruhjotuista kasvoistaan: "Tää on mun viimeinen avunpyyntö" - sisältö voi järkyttää

Valtava 14 203,64 euron merkintä on naisen ulosottorekisterin suurin lasku. Se koostuu vuokrasaatavista ja sitä perii säätiö, joka vuokraa kohtuuhintaisia asuntoja arjessaan tukea tarvitseville.

Eräs kansanopisto perii Eijariinalta laskuja yhteensä 2 102,69 euron edestä.

Miehensä tapaan myös Eijariina on todettu joko varattomaksi tai perittäessä on todettu suppean ulosoton este. Tämä tarkoittaa sitä, että vain yhden maksun perintä on edelleen vireillä.

Kyseinen maksu on suuruudeltaan 267,31 euroa ja sitä perii luotonhallinnan palveluyritys.

"Asiat eivät ole niin mustavalkoisia"

Seiska tavoitti Eijariinan ja Akin. He vahvistivat Seiskan tiedot heidän taustoistaan. Molemmat totesivat, että asioiden käsittely on heidän mielestään edelleen kesken.

– Asiat eivät ole niin mustavalkoisia kuin miltä ne saattavat näyttää. Näihin liittyy myös muita osapuolia, Eijariina ja Aki sanoivat.