Tomi Björck palaa juurilleen – henkilökuntaa Japanista asti

Vuonna 1998 ravintolakokiksi valmistunut Tomi Bjöcrk, 41, on ollut aikoinaan töissä samassa hotelli Kämpin kiinteistössä, jonka yhteyteen hän nyt avaa uuden, japanilaiseen ruokaan keskittyvään Sanchome-ravintolansa.
– Tuolloin haaveilin, että jospa joskus saisin avattua tähän taloon oman ravintolan. Nyt niin aika kuin mies ovat siihen valmiit, Tomi hymyilee.
Hän on tällä hetkellä mukana 14 ravintolan toiminnassa.
Tomi Björck toi perheensä takaisin Suomeen – näin huippukokki lievittää ikäväänsä Australiaan

Noin satapaikkaisen Sanchomen edustalle aukeaa kesän kynnyksellä suuri, noin 70-paikkainen terassi. Kaikkiaan ravintolassa työskentelee tuolloin lähes 30 henkilöä.
Suomalaisten työntekijöiden lisäksi henkilökunta on hyvinkin arvostettua ja kansainvälistä tasoa.
– Pääsiäisviikolla Japanista muuttaa tänne kaksi sushimestaria työskentelemään kanssamme. Jo nyt ennen avajaisia ravintola on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta, Tomi kertoo.

Tähän suomalaiskaupunkiin Tomi Björck ei muuttaisi – ”Antoi kaikkensa kauan sitten”
1. Syntynyt Raumalla, nuoruusvuodet Lahdessa
2. Perusti vuonna 2009 ensimmäisen ravintolansa Helsinkiin
3. Ravintola valittiin Suomen parhaaksi 2011
4. Tuomaroinut MasterChef Suomi- ja Juonior Master Chef -ohjelmia
5. Esiintynyt muun muassa Spektin, Ideaali ja & Jay Who?:n ja Jukka Pojan musiikkivideoilla
6. Mukana 14 ravintolan toiminnassa
7. Mukana viinibisneksessä