fbq
Kotimaa
22.05.2022 17:00
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen
keijo hietikko
Teurastaja iski lavalla – yleisö kohahti tango-Keijoa: ”En ole moista ennen kuullut”
Kotimaa
22.05.2022 17:00
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailussa käytiin lauantaina (21.5.) odotettu semifinaali.  Vantaan Kulttuurikeskus Martinuksessa lauletussa jännittävässä semifinaalissa puolet ehdokkaista pudotettiin pois.

Jatkoon selvisi kuudestatoista miehestä ja naisesta kahdeksan laulajaa, joiden valinta oli ammattituomariston käsissä. 

Yksi neljästä jäljelle jääneestä tangokuninkaan tittelin jahtaajasta on jalasjärvinen Keijo Hietikko, 29. Komearaamisen Keijon charmantti olemus ja läsnäolo lavalla hurmasivat niin katsojat kuin tuomaritkin.

Lue myös: Blackout lavalla! Tangokuningatar-Piritan isosisko jäätyi yllättäen tangokisassa – Satu Niemenmaa pettyi ja putosi

Keijo herätti myös semifinaalissa suurimman kohahduksen yleisössä, kun juontaja, tangokuningatar 2007 Jenna Bågeberg esitteli miehen. Salin läpi kuului hämmentyneen ilahtunut aalto, kun Keijon ammatiksi kuulutettiin teurastaja.

– Enpä ole moista reaktioita ennen kuullutkaan, Keijo hymähti Seiskalle kisan jälkeen.

Etelä-Pohjanmaalla elävä tangotähti kertoo opiskelleensa oppisopimuksella teurastajan ammattiin. Se on tälläkin hetkellä hänen päivätyönsä. Mies on kouluttatunut myös autonasentajaksi.

– Mutta toive elää, että teurastus vaihtuisi laulamiseen isomminkin. Haaveilen tangokuninkuudesta ja laulajan ammatista. Nyt on yksi askel taas otettu eteenpäin, ja oloni on helpottunut ja vähän sanatonkin. Ja väsynyt!

Lue myös: Tangomarkkinat ulos perinteisiltä tv-kanavilta! Tapahtuma esitetään nyt erikoisjärjestelyin

Keijoa semifinaalissa paikan päällä tukivat hänen vaimonsa ja kaksi pientä poikaansa. Jalasjärven teurastaja on osallistunut Tangomarkkinoille aiemmin vuosina 2011, 2012 ja 2014. Hän pitää esikuvinaan Kari Hirvosta ja Marko Maunukselaa.

– Koen olevani monipuolinen esiintyjä, ja pyrin vaikuttamaan myös nuoremman sukupolven viihtyvyyteen. Tyylilajini taipuu tangosta räppiin ja takaisin. Näkemystä ja osaamista on tullut eri suunnista esimerkiksi keikoilla bändin kanssa, trubaduurina ja karaokevetäjän roolissa. 

Keijo laulaa 7.7. Seinäjoen Tangomarkkinoilla finaalin karsinnassa yhdessä Lauri Ketosen, Janne Marja-ahon ja Tomi Kuuselan kanssa. Heistä kaksi selviää tuomariston päätöksellä varsinaiseen kuningasfinaaliin 9.7.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »