fbq
Kotimaa
22.05.2022 07:30
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen
Satu Niemenmaa
Blackout lavalla! Tangokuningatar-Piritan isosisko jäätyi yllättäen tangokisassa – Satu Niemenmaa pettyi ja putosi
Kotimaa
22.05.2022 07:30
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailu eteni lauantaina (21.5.) odotettuun semifinaalivaiheeseen. Vantaan Kulttuurikeskus Martinuksessa käydyssä jännittävässä semifinaalissa puolet ehdokkaista pudotettiin pois.

Mukana oli 16 laulajaa, kahdeksan naista ja kahdeksan miestä.

Tangotitteliä tavoitteli moni kokenutkin keikkaratsu ja aiemmin tangoilla kisannut laulaja. Suurelle yleisölle ja tanssinharrastajille tuttuja nimiä semifinaalissa olivat muun muassa Hanna Hirvonen, Aki Mäki, Joonas Erkkilä ja Satu Niemenmaa.

Lue myös: Tangomarkkinat ulos perinteisiltä tv-kanavilta! Tapahtuma esitetään nyt erikoisjärjestelyin

Isosiskon vuoro

Satu, 39, on hallitsevan tangokuningattaren Pirita Niemenmaan, 37, isosisko ja herätti siksi mielenkiintoa. 

Satu joutui kiusalliseen tilanteeseen laulunsa jälkeen, sillä hän jäätyi lavalla täysin.

Yllättävä putoaminen sattui, kun juontaja, vuoden 2007 tangokuningatar Jenna Bågeberg kyseli häneltä tunnelmia. Satu kadotti sanansa kesken lauseen ja tuijotti tyhjin silmin juontajaa, joka yritti hienosti pelastaa vaivaantunutta tilannetta. 

Satu Niemenmaa
Satu Niemenmaa jäi sanattomaksi Jenna Bågebergin haastattelussa.

Satu murehti jo etukäteen sosiaalisessa mediassa, muistaako laulunsa sanat. Hän myönsi kärsineensä blackouteista aiemminkin. 

Mulle on käynyt ennenkin niin, että kun tarpeeksi jännittää, niin tulee ”black out”. Sitä mä pelkään ihan hitosti, Satu tunnusti Facebookissa ennen semifinaalia.

Jäääyminen lienee yksi syy siihen, että tuomaristo ei päästänyt Satua jatkoon. Myös Aki Mäki ja Joonas Erkkilä putosivat jatkosta.

Lue myös: Vauvayllätys! Tangokuningas Marko Maunukselasta tulee isoisä

Tangomarkkinat
Tangomarkkinoiden legendaarisessa laulukilpailussa pääsi jatkoon kahdeksan kilpailijaa.

Arvovaltainen tuomaristo

Semifinaalissa kukin kilpailija esitti yhden tangon orkesterin säestyksellä. Jatkoonpäässeet valitsi tuomaristo. 

Laulaja Nina Tapion johtamaan tuomaristoon kuuluvat , tv:stä tuttu kulttuurin moniosaaja Marco Bjurström, tangokuningas 2010 Marko Maunuksela, laulaja ja radiojuontaja Hanna Pakarinen sekä Tangomarkkinoiden uuden levy-yhtiökumppani Universal Music Finlandin A&R director Marja Kokko

Tuomaristo kuvasi semifinaalin tasoa korkeaksi ja valintaa paikoitellen vaikeaksi ja kauttaaltaan tasaisen tiukaksi.

– Jouduimme tosissamme pähkäilemään, sillä esitykset olivat hienoja ja nostan jokaiselle laulajalle hattua. Haastava tehtävä oli tuomaristolla, Nina Tapio muotoili.

Lue myös: Tangorakkaus sai laihduttamaan 60 kiloa! Iskelmätähti Rosa Narmala laittoi Juha-kultansa kuntoon

Keijo Hietikko
29-vuotias Keijo Hietikko on kisan nuorin osallistuja.

Neljä miestä ja naista finaaliin

Naisista jatkon etenivät Hanna Hirvonen, 40, Kajaani, Heta Halonen, 30, Pori, Hanne Kivioja, 39, Jyväskylä ja Sari Tuliniemi, 43, Kirkkonummi.

Miehistä tuomaristo valitsi jatkoon seuraavat laulajat: Tomi Kuusela, 32, Mynämäki, Lauri Ketonen, 39, Rauma, Keijo Hietikko, 29, Kurikka ja Janne Marja-aho, 51, Helsinki.

Neljä naista ja neljä miestä jatkaa nyt siis Seinäjoelle heinäkuiseen finaalivaiheiseen, jahtaamaan kirkkaimpia tangokruunuja.

Lue myös: Katastrofi uhkaa! Tangomarkkinoiden tulevaisuus vaakalaudalla!

Tuttu finaalin karsinta on edessä Tangomarkkinoilla torstaina 7. heinäkuuta. Tuolloin valitaan tuomareiden äänin 2+2 laulajaa lauantaina 9.7. kilpailtavaan Laulukilpailun finaaliin Seinnäjoki Areenalle.

Seinäjoen Tangomarkkinoita ei päästy pitämään kahteen vuoteen koronakurimuksen takia. Niinpä Pirita Niemenmaa ja tangokuningas Johannes Vatjus päätyivät halitsemaan poikkeukselisen pitkään, vuodesta 2019. Nyt he saavat kuitenkin luovuttaa kruununsa seuraajilleen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »