fbq
Kotimaa
04.10.2022 19:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Sointu Borg
Tällaiset seuraukset Sointu Borgin kirjalla oli – avoin tilitys podcastissä: ”Tiesin, että tulee suuttumusta”
Kotimaa
04.10.2022 19:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Diili-voittajalta ja yrittäjältä Sointu Borgilta julkaistiin syyskuussa Röyhkeästi rohkea – Kuinka haistattaa asialliset vitut? -äänikirja.

Lue myös: Sointu Borg lataa suorat sanat: ”Sinulla on oikeus suksia vittuun”

Teoksessa Sointu kertoo muun muassa Diili-ohjelman voittamisen seurauksista. Jaajo Linnonmaa palkkasi hänet televisiossa kehitysjohtajaksi, mutta lopulta Sointu ei saanut työsopimusta tai palkkaa.

Eilen maanantaina (3.10.) on Supla-palvelussa julkaistu Rohkaisuryyppy-podcastin jakso, jossa Sointu vierailee.

- Tiesin, että kun kirja tulee ulos, niin vastapuolella tulee suuttumusta ja pettymystä. Tunnen syyllisyyttä. Mä joudun sanomaan itselleni, että Sointu, et ole tehnyt mitään väärää. Sä et oo tehnyt mitään suurta syntiä, Sointu kertoo toistelevansa itselleen.

Sointu kertoo jo aiemmin pohtineensa empatiaa.

- Empatia on upea juttu, me tarvitsemme sitä. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan ansaitse sitä meidän kiltteyttä.

"Pelko ja ahdistus on kovaa"

Sointu sanoo harjoittelevansa sitä, ettei hän miettisi liikaa sanomisiaan, jotka koskevat toisia ihmisiä. Sointu kertoo podcastissa myös tunnelmistaan, joita hänellä oli kirjan julkaisupäivänä.

- Ymmärrän, kun pelko ja ahdistus on kovaa. Viimeksi sellainen päivä oli, kun kirja julkaistiin. Tulin Sanomatalon tiloihin ja tiesin, että samoissa tiloissa on läsnä ihmisiä, joita olin kritisoinut.

Jaajo julkaisi Soinnun äänikirjan ilmestymisen jälkeen Instagramissa pitkän kirjoituksen sisältävän päivityksen. Kirjoituksessa hän myönsi, että homma kuivui kasaan, ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa.

- Lopputulos harmittaa minuakin. En saanut etsimääni kehitysjohtajaa ja Sointu ei selkeästi saanut unelmiensa työpaikkaa, Jaajo esimerkiksi kirjoitti tuolloin.

Lue myös: Jaajo Linnonmaa julkaisi anteeksipyynnön Sointu Borgille - tilittää Diili-sotkusta avoimesti: "Lopputulos harmittaa"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaajo Linnonmaa (@pelaaja2)

Ystävyydestä ja sivistyneisyydestä

Edellä olevien asioiden lisäksi Sointu kertoo Rohkaisuryyppy-podcastissa muun muassa ajatuksistaan ystävyydestä. Hän kertoo esimerkiksi, että hänelle on tärkeää se, että ystävyyssuhteissa pitää olla luottamusta ja tilaa.

Viime viikonloppuna Sointu puolestaan pohti omalla Instagram-tilillään ihmisen sivistyneisyyden tasoa.

Aidosti älykkään ja sivistyneen ihmisen ei tarvitse alleviivata omaa ylemmyyttään 24/7 muiden ylessivitystä jatkuvasti testaamalla, hän esimerkiksi kirjoitti.

Lue myös: Sointu Borg ärähtää tyrkyttämisestä: ”Unohda kaikki tuo höpöhöpö-paska”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sointu Borg (@sointuorvokki)